Bulgariskt mode

Var inne på Capasca igår efter bolagsmöte. Det är ju så den heter ja, den där butiken i hörnet Vasagatan/Gamla Bro. Försökte förgäves uttyda namnet på etiketterna i kläderna därifrån häromdagen. Det är något slags rea medan man bygger om och utökar med större kafédel. Jag gillar som sagt hela konceptet, synd att inte fler hittat dit. Men jag har inte förrän nu fattat att märket är bulgariskt. Ser för mig hur en sån där maffiagubbe i kritstrecksrandigt och med guldtänderna glimmande ikapp med länkarna runt den feta halsen och de håriga handlederna tvärnitar sin Bentley utanför butiken varje kväll och kommer in och tömmer kassan. Man är väl lite färgad av två somrar i Sunny Beach. Bulgariska kläder, då tänker jag mest på snäva svarta kjolar, vita blusar och så en jävla massa stringrumpor på stränderna. Man kunde skilja öst och väst på rumporna. Men det är möjligt att de där läskiga rumporna mest satt på ryska turister.

Men som sagt Capasca gör en del snyggt. Välsydda kavajer och ytterplagg inte minst. Även om jag mest köpt pyjamasdelar. Fick en känsla av att det skett en nysatsning på större storlekar, mycket fanns nu i 44. Det är säkert ingen dum idé eftersom sortimentet är rätt så damigt. Köpte ett linne på rea. Large såg stort ut, expediten hade ett på sig i Medium, jag bestämde mig för att det borde passa på mig också. Det tyckte inte hon. Hävdade att jag borde ha Large. Jag hade min ghettojacka på mig så hon såg inte hela sanningen. "Men, sa jag, jag tycker linnet är för stort på dig, jag vill ha det mycket tajtare." Bara så att hon inte skulle tro att jag inbillade mig något. Att vi skulle vara jämnstora eller så. Jag orkade inte prova. Men hon lovade att jag skulle få byta.

Har inte vågat prova ännu. Tänk om hon har rätt! Det är  mossgrönt, långt, ribbat med små guldstänk. 95 kronor. Jag gillar att ha långa linnen som sticker fram nedanför andra. Då är det bättre med ett för litet än för stort. Jag kommer inte att byta hur det än ser ut.

Annaa/

Kommentarer
Postat av: Evis

Låter som något värt att besöka nästa gång man kommer till Stockholm. Jag tänkte att det kanske är något man skulle skriva om: bra affärer i Stockholm och Göteborg. Nu är ju du förmodligen bättre än jag på Göteborg, men det vore kanske en idé ändå.

2007-11-22 @ 14:00:52
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0