BH-gnäll

Så var det dags för bh-special i en kvällstidning igen; den här gången i Aftonbladet. Just denna har jag inte sett, eftersom jag inte skulle drömma om att betala månadsavgift för att bli Plus-medlem, men jag får anta att den ser ut som alla andra bh-specialer i alla andra tidningar: Ett gäng söta bh-ar på ett gäng normalstora bröst och helt utan den vitala uppgiften om i vilka storlekar de görs.
Ska det vara så svårt att skriva storleksspannet tillsammans med resten av upplysningarna om varje bh? Eller varför inte helt enkelt skriva  i början, med stora bokstäver: "I detta reportage har endast använts bh-ar med A-D-kupor (eller C)", så kan vi med större byst bara hoppa över reportaget. Istället för att behöva kolla upp 15 hemsidor för att konstatera att max en bh finns i F-kupa. För det är alltid så, även när reportaget heter något i stil med "BH-ar för alla bröst".

/Eva

Kommentarer
Postat av: Maritha

Glöm inte att alla dessa BHar alltid är i tunt sladdrigt tyg också. Även när jag var en ung söt 16åring med b-kupa hade jag tunga bröst som behövde stöd och ordentliga axelband och de är ju inte lättare nu när jag är en inte fullt lika ung 32åring med d-kupa. Jag har aldrig hittat en bh i ett sådant reportage som jag kan ha utan att vara rädd att allt ska trilla ur eller att tyget skall ge vika.

Jag brukar köpa mina underkläder på Bon'A Parte för där är har de 3/4 kupor som är riktigt sköna.

2007-11-18 @ 11:32:48
Postat av: Annaa M

Ramlade i ett väntrum på ett reportage om bh-ar. Det skulle vara något slags bh-skola. Magert som sådan. Man konstaterade att en majoritet av alla kvinnor köper fel storlek, men det var obegripligt hur man skulle hitta rätt. "Fråga en expedit" ungefär. Skribentens uppfattning var så vitt jag förstod att de flesta köper för stor omkretsstorlek och för liten kupa. "Många som har 75B borde i stället haft 65DD." Det sken genom texten att hon tyckte 75 var en jättelik sälstorlek. Hon tog inte upp något om att det kunde vara problem att hitta storlekar. Vilket förstås berodde på att hennes behåvärld trots det ambitiösa anslaget var rätt begränsad. Som vanligt.

Nu har det börjat dyka upp en ny dryg attityd, inte minst bland modebloggare, som går ut på att man i stort sett ska skylla sig själv om man inte har den byst modet föreskriver. Som om allt över A-kupa är silikon. Jag antar att en del står att förklara i reaktionen på just silikontjejerna. Den andra är helt enkelt att om det säsong efter säsong presenteras ett mode, även i den breda konfektionen, som är skapat till kroppar i stort sett utan bröst så kan man till slut få får sig att det är så kvinnokroppar ser ut.

Maritha; min mellandotter skulle inte hålla med dig, hon var till slut desperat förra året för att det var så svårt att hitta en bra behå med C-kupa och riktigt smala axelband! Vilket också visar på en stereotyp uppfattning hos tillverkare.

Ämnet är stor, vi lär återkomma!

2007-11-18 @ 13:25:37
Postat av: Maritha

Jag har en bh som din dotter skulle gilla :) Det gör faktiskt jag med men jag kan inte ha den till vardags utan att mina axlar börjar protestera.

2007-11-18 @ 14:13:33
Postat av: Evis

65 DD går i princip inte att köpa i Sverige. Faktum är att det är svårt att hitta något under 70. Likaså börjar F-kupa i många affärer först med 85 och G-kupa med 90. Vansinningt. Det finns ett engelskt företag som heter www.bravissimo.com och som har har från 60 A-J och uppåt. Men de rekommenderar att man provar ut bh-n i butiken innan man beställer från deras postorderverksamhet.

Gissa vad jag ska göra nästa gång jag kommer till England?

2007-11-18 @ 14:59:56
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Maritha; enligt det där reportaget ska axelbanden bara hålla kuporna på plats, inte bysten. Hm. Visar väl på vilken storlek skribenten själv har, ungefär. Det är väl nånstans i trakten av AA som axelbanden inte har någon betydelse alls. Då hade man klarat sig rätt bra utan bh över huvud taget.

2007-11-18 @ 15:23:38
Postat av: Evis

Jag tror mycket ligger i vad man lägger i orden. Jag, som ju inte är liten (80F) tycker nämligen också att behåbanden mest ska hålla styr på kupan. Om tyngden från brösten hänger i axelbanden, vilket de gör om man har för löst band får i alla fall _jag_ ont i axlarna.
Köper jag däremot en behå med bygel i storlek 80, fast jag har en omkrets på 83 cm under bysten, så bär bandet det mesta av tyngden och inte axelbanden. Min nyaste bh, utan bygel, är lite lös och då hänger det lite mer i axlarna, men å andra sidan har den rejäla axelband. Det är nämligen den föga glamorösa "Doreen" från Triumph; en klassiker med helkupa, syntetspets och lite strutform.

2007-11-18 @ 17:42:52
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Elisa

Jag läste någonstans att en bygel avlastar axlarna med 40% av bröstens tyngd. Vilket ju kan vara en del när man har stor byst.

Eva, nästa gång du är i Stockholm så gå till Gustaf Mellbin på Västerlånggatan och prova ut en BH. Jag provar mina favoritmärken Fantasie och Freya där och sedan beställer jag från England, för det blir oftast billigare ändå. Brukar handla från www.figleaves.com

2007-11-26 @ 14:17:08
Postat av: Annaa M

Elisa; å andra sidan måste ju tyngden hamna någonstans, bygeln kan ju inte bära utan hjälp av kroppen. Jag rör mig mellan C och D och tycker redan där att byglar kan göra förbannat ont!

2007-11-26 @ 15:27:00
URL: http://www.omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0