Berlin - önskeskor, H&M-vantar och en stilig karl

Jag var ju i Berlin för att jobba, så någon shopping blev det inte direkt tal om. Jag besökte faktiskt KaDeWe (Kaufhaus des Westens), som Annaa skrev om men det är ju Europas största varuhus och rätt exklusivt, så det blev inget köpt. Jag tittade på de här strumporna från Cronert, men tyvärr fanns de inte i min storlek i den färg jag gillade.

Något tyg blev det inte heller, tygerna var ungefär dubbelt så dyra som motsvarande i Sverige.

Dock såg jag en hel del snyggt, det är ju kul att få se de där designerkläderna i verkligheten också. De här skorna, av det för mig helt okända märket Harlot (ett namn jag iofs känner mig lite tveksam till) tyckte jag till exempel var riktigt snygga; jag gillar både tofsarna och sömmen mitt på tån.

image56

Men jag köper inte pumps för över 1500 spänn.

Det enda jag inköpte, som inte var tunnelbanebiljetter eller öl, var dessa vantar i akryl från H&M. Jag glömde nämligen mina precis likadana i taxin på väg till ambassaden. Och eftersom det var kallt i Berlin och jag verkligen gillar både långa vantar och kornblått var jag tvungen att skaffa ett par nya.

image57

Den stiliga karlen? Honom träffade jag på ambassaden. Jag kan meddela att Sveriges nuvarande kulturråd i Berlin, författaren Aris Fioretos, inte bara ser bra ut utan också klär sig snyggt. Han hade kostym förstås, men den var lite annorlunda än den vanliga tjänstemannakostymen; med smala, lite 60-talsaktiga byxor och invävt randmönster i det mörkblå tyget.



/Eva

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Åh, jag minns tygavdelningen som magnifik och ganska billig. Men det var ju en stund sedan förstås.

2007-11-22 @ 09:31:38
Postat av: Maritha

Med tanke på de där skorna så får jag nog lämna betalkortet hemma om jag nån gång åker till Berlin, de är fantastiska speciellt de röda. Fördelen med att åka till London eller Dublin (mina favoritstäder) är att de har sjukt mycke fula skor där. I Dublin lyser snygga kläder helt med sin frånvaro enligt min erfarenhet och uppfattning, halvfeta irlänskor inpressade i väldigt tighta jeans med massa glitter, och karlar, pojkar och män i fotbollströjor är inte riktigt min grej.

Nä nu ska jag sluta vara en gnällig kärring och istället sätta mig och läsa Korset, fanan och fotbollen, det skadar inte att göra det man ska.

2007-11-22 @ 15:37:14
Postat av: Evis

"Korset, fanan och fotbollen", vad är det för bok?

Eva, intresserad.

2007-11-22 @ 15:59:00
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Maritha; ändå klär sig folk i Dublin betydligt bättre än ut i landet... och nog finns det snygga kläder i butikerna.
Fast förstås även där gäller den eviga sanningen för en bra lördagskväll; "inte utan min glittertopp!" Sen finns det ju en extremt välklädd överklass, nästan mer utstuderad än här.

I Dublin finns det flera fantastiska skoaffärer. Gillar speciellt en som jag tappat namnet på men som ligger på vänster sida på från Liffey räknat på O´Conell St och GPO. De har även en väldigt välsorterad Campers-butik. Jag har köpt många skor i Dublin, trånat efter ännu fler... Fula?? Jorå, det också.

2007-11-22 @ 16:19:15
Postat av: Evis

"Inte utan min glittertop" Det skulle kunna vara höstens mode-motto. I alla fall om man får tro tidningarna och modebloggarna.
Jag har svårt att vara ens lite entusiastisk över alla paljettkläder som kommer nu. När modebloggarna skirver om det som nytt och fräscht beror det på att de aldrig satt sin fot på en KappaAhl-butik i december månad, där kommer paljettopparna varje år, lika säkert som att det regnat i Göteborg.
Så för mig känns paljettoppar väldigt tantigt.

2007-11-22 @ 16:25:55
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Maritha

Eva: Det är en bok skriven av professor Mats Hellspong (fantastisk föreläsare i etnologi) som handlar om hur frikyrkorörelsen, nykterhetsrörelsen, arbeterrörelsen och idrottsrörelsen (folkrörelserna mao) medverkat till att skapa "den nya svensken" under tidigt 1900-tal. Boken är bra även om den inte är speciellt kul, speciellt om man läst Land och stad tidigare, men jag har precis varit på en visning av husen på Skansen så jag fryser och vill mest gå och lägga mig.

2007-11-22 @ 16:27:03
Postat av: Annaa M

Evis; begriper inte heller hur man kan påstå att glitter och paljetter skulle vara något nytt och fräscht. Det visar mest på aningslösheten hos merparen av modebloggarna. Allt nytt är snyggt! Och sin fot på Kapp Ahl sätter de nog inte. Det gör iofs inte jag heller men jag har en top från butik på Linnégatan nästan identisk med sånt som anses nytt nu, köpt för 8-9 år sedan som del i en ensemble för en spottstyver.

Maritha; å gamla Land och Stad...jag har också läst etnologi. På den tiden man höll till i Wijkmanska huset på Djurgården.

2007-11-22 @ 18:09:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0