Vad är meningen med dessa påsar?

Alltså, förr när man var ute och handlade kläder fick man plastpåsar att lägga i dem i, inte perfekta till soporna eftersom de ofta var för små/stela/hade dåligt knytbara handtag, men ändå någorlunda funktionella påsar. Nu har fler och fler affärer gått över till sådana där "presentpåsar" i papper. Fullständigt värdelösa! De går vare sig att ha sopor eller pappersåtervinning i och det tar en himla plats; köper man saker på fler än ett ställe blir man snart total överlastad.
image178
Carrie och Samantha med lyxiga påsar

Och inte är det för att det är bättre för miljön, polyetenpåsar förbränns alldeles utmärkt och alla snören, öljetter och lack och färger på de nya påsarna gör dem inte direkt miljövänliga. Nä, idén är väl att vi ska känna oss som tjejerna i Sex and the City när vi går där med våra lyxiga påsar. Men för det krävs nog att det står Saks eller Manolo på dem; inte Zara, Gina tricot eller Rut mfl.
Som tur är går väldigt mycket ner i min till synes ganska lilla handväska.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Det värsta är att jag inbillar mig att jag ska ha användning för de så de ligger i drivor lite varstans här hemma! Nu har jag börjat använda dem till att förvara sånt som ska till återvinning i. Det är faktiskt ett hyfsat användningsområde för oss som har så små och ostädade skåp under diskbänken och är storkonsumenter av kattmatsburkar och värmeljushållare.

2007-12-01 @ 17:17:50
Postat av: Shirley

Jag har de som papperskorg.. Ser lite trevligare ut än min dumma fula rosa papperskorg med lisebergstryck på.. Påsarna står ju så stadigt så =)

2007-12-01 @ 17:27:36
URL: http://suddii.blogg.se
Postat av: Evis

Shirley: Har du en papperskorg med Lisebergstryck? Det
är ju så bisarrt att det nästan är coolt.

2007-12-01 @ 17:57:27
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Maritha

Jag brukar stoppa mina stövlar i påsarna och sedan hänga upp den på krokarna i garderoben men annars är de mest onödiga.

2007-12-01 @ 19:09:01
Postat av: ida

fast dom är rätt snygga ;) hehe, kanske inte så praktiska dock.

2007-12-01 @ 21:05:21
URL: http://pidaa.blogg.se
Postat av: Inger

Jag måste säga att alla påsar som de försöker trycka på en i affärer är en styggelse. Där jag bor har vi sopsortering (som du känner till Eva)så endast knallröda påsar(för brännbara sopor)eller gröna påsar (kompost) går att använda. Alla andra plastpåsar måste slängas i röda påsar så de kan förbrännas. Jag gör som Annaa med papperspåsarna, samlar återvinning i.

2007-12-02 @ 11:32:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0