Svårklädd Pojke

Kan berätta att det inte är så himla enkelt att vara kille med fel mått och proportioner heller...

Det visade sig vara en rasande tur vi hade igår Dotter och jag när vi fick tag på ett par Cheap Monday jeans i storlek31/36 med raka ben, lagom häng och rätt färg till Sonen. Idag gick inte att uppbåda ett enda par i någon modell i den storleken på rean. Sonen är ju nu nästan 2 meter lång. Men han har inte extremt långa ben. Det måste finnas massor med killar som är 10 cm kortare som har samma storlek. Ändå är det ovanligt att hitta 36 i benlängd. På Åhléns rea fanns inte ett enda par, i alla fall inte så djupt vi orkade gräva.

Enfärgade t-shirts i färgskala grå-brunt-beige-kaki fanns inte en enda i någon affär i storlek över M. Däremot massor av S och XS. Beror det månne på att man tar hem för få? Förväntas inte långa killar handla på H&M? Det är nästan omöjligt att hitta större storlekar just där.

Den enda vettiga jackan fanns på Top Shop. I storlek XL. Men minst fem centimeter för kort på ärmarna. Varför har Top Shop en särskild avdelning med kläder för långa tjejer men inte för långa killar?

Inte ett enda par ens provvärda skor fann vi heller. Skor var ok så länge han köpte gubbskor av läder. Men nu när han har övergått till Converse One Star o dyl är det nästan omöjligt. Han behöver storlek 12 (46.5) men på Nilssons talade man om att man inte tar hem storlekar över 46. I våras hade vi tur på Åhléns, men eftersom han använt de skorna i stort sett varje dag sedan dess börjar de ta slut. Vi vet att det fanns ett par på Skovision i Högdalen men det är väl ingen större chans att de finns kvar.

Vi köpte en huvtröja på American Apparel i alla fall. XL hade en bra bit krympmån kvar i ärmarna. Puh. Den reas säkert nästa vecka, men vi ville inte riskera att just den han ville ha skulle ta slut!

De som kände pojkens far vet att han alltid gick omkring i antingen för stora eller för små skjortor. Skjortor som passade i ärmarna flaggade runt kroppen och satt löst i halsen. De som passade runt bålen hade för korta ärmar. Då var han ändå 5 centimeter kortare än sonen.

Billigt blev det i alla fall. Men sorgligt.

Annaa/Kommentarer
Postat av: Inga M

Det är svårt att få tag på stora storlekar i herrkläder. Det verkar vara så att det mest är small
och medium
kvar efter ett tag. Vi har ju resliga män
i familjen och det här är ett väldigt vanligt dilemma.

Vill passa på att önska stilbloggen

Ett Gott Nytt År!

2007-12-30 @ 09:54:59
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Evis

Just smal, långa killar har det svårt. Blåva Annas pojkvän är både lång och jättesmal. Hans storlek finns aldrig någonstans.

2007-12-30 @ 10:25:02
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: sofia dahlén

Filippa K har rätt bra långsmala jeans, det finns alltid 36-längder oavsett om man vill ha smala eller vidare modeller. Min pojkvän är lååång och handlar allatid jeans där, men han är iofs inte sådär smal utan mer "stor" i hela kroppen, men det finns ju olika modeller. Det är förstås dubblet så dyrt som cheap monday men det kan ju kanske vara något att kolla efter på rean?

2007-12-30 @ 12:54:21
URL: http://www.conspicere.se
Postat av: Evis

Man ska väl komma ihåg att Topshops definition på "lång" är "över 168 cm". Så jag antar att tjejer runt 175 har svårt att hitta något där ändå.

2007-12-30 @ 16:22:19
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Inga; tack det samma om det nya året! Visst är det fånigt att "litet och smalt"-trenden gäller även för inköpare av herrkläder när det faktiskt är rätt lätt att kolla vad medellängd för svensk man är! Jag har ett antal yngre herrbekanta som ständigt har för små kläder, därför att det är snudd på omöjligt att hitta kombinationen tajt och långt nog redan när man passerar 185 cm. Medellängden på svenska män är strax under 180, på yngre män en bit upp, det innebär att det finns en hel del som är en bra bit längre än så. Skandal att det inte ska gå att hitta ens trendiga kläder!

Sofia; ska kolla Filippa K! Tack för tipset.

Evis; det är i alla fall bättre än ingen skillnad alls! Min yllekappa som du sett är för resten från deras långavdelning, därför midjeslejfen faktiskt satt i midjan och inte en bra bit ovanför. Jag har för resten tagit bort den nu.

2007-12-30 @ 17:58:58
URL: http://www.omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0