På tal om praktiskt och förnuftigt

så behöver det inte bara vara unga tjejer som tycker att lite äldre kivnnor ska klä sig praktiskt och förnuftigt. I underklädesaffär var det innan jul ett par kvinnor i min ålder, eller kanske fem år äldre, som frågade efter ett nattlinne "som passade för en medelålders kvinna". Det framgick av deras diskussion med varandra att det var antingen mamma eller svärmor som skulle få det. Vad som i deras ögon passade för en medelålders kvinna var rejält, gärna långärmat, i bomullstrikå och med ett diskret mönster. Det är förstås möjligt att det passade just den kvinna de skulle köpa julklapp till, men just att uttrycka sig på det viset tyder nog mera på att man hade förutfattade meningar om vad en medelålders kvinna bör ha på sig. (Vad är förresten medelålders? Är man medelålders när ens döttrar är 45?)
Något tidigare hade en kille i 30-årsåldern varit inne och köpt ett nattlinne till sin farmor, som var 90. Och här var det inget förnuftig i tjock och stel bomullstrikå från Calida som gällde: farmor fick ett nattlinne i silketrikå, vilket i och för sig kan ses som förnuftigt, men tunt och glansigt och med spetsinfällningar. Och svart; eftersom han trodde att hon gillade det bättre än gräddvitt.
Det finns trots allt hopp för världen.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Tihi, jag tycker det är så kul när medelålders kvinnor pratar om "medelålders kvinnor" och i själva verket avser kvinnor på kanske över 70. Ålder är inte lätt! Vi har ju en gemensam bekant som när han inte längre hade mage att säga "vi ungdomar" övergick till att säga "vi som fyllt 25". Han gör det säkert fortfarande fast 45-årsdagen måste vara passerad.

2007-12-30 @ 17:40:04
Postat av: Evis

Jo, men han var ju en ond dvärg :)

2007-12-30 @ 17:50:23
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Evis; han ÄR en ond dvärg!

2007-12-30 @ 18:54:49
URL: http://www.omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0