Om kropp och stil och annat

Hittade följande inlägg hos en av mina trognaste bloggvänner på min andra blogg. Rutan. Synnerligen tänkvärt!

Nä, inte måste man alltid tänka på var tröjor ska sluta för att man ska se minst eller mest bred ut. Och inte fan tänker jag på det varje dag, långtifrån. Men jag vet att många som passerat den ålder då det allra viktigaste är att bära rätt kläder hur de än sitter funderar över det. Då tror jag att jag har en del stilråd att ge! De allra flesta av oss vill ju trots allt inte se tjockare ut än vi är eller framhäva våra skavanker.

Däremot finns det en utbredd väldigt  tydlig uppfattning om att kvinnor när de tänker efter hur de klär sig vill framhäva sina sk behag. Bara ordet behag talar om att det är de kroppsdelar som män finner behagliga. Stiltips handlar ofta om hur en stor byst eller ett brett höftparti ska framhävas. Unga ranka modeskribenter är bland de ivrigaste att heja på sånt, en drift som jag har lite svårt för.

Tänkte bara här hålla ett litet försvarstal för oss andra. Som absolut inte är stolta över att de extra kilon som inte ens klassas som övervikt har satt sig på brösten och som inte har den ringaste lust att framhäva dess storlek!  Som inte i första hand alls ser någon som helst kurva på kroppen som något att glädjas åt. Det ser ju vilken idiot som helst att kläder är snyggare på dem som är mer ranka i figuren! Jag vill faktiskt inte framhäva någon som helst del av min kropp.

Jag hade mycket hellre haft en rank androgyn figur än den jag har, vilken viktklass jag än befunnit mig i. Jag förstår inte vissa mäns fixering vid bröst och jag skulle känna mig kränkt om en man, när jag umgicks med sådana, hade uttryckt att han valt mig pga av min kroppsform vare sig den var smal eller tjock. (Jag har dock framlevt en stor del av mitt vuxna liv som riktigt smal.)

Jag tycker kort sagt att även många kvinnor har en väldigt stereotyp bild av hur kvinnor ser på sina kroppar.

Annaa/

Kommentarer
Postat av: sanne

Gott nytt år :)

2007-12-31 @ 00:26:39
URL: http://sannedinesen.blogg.se
Postat av: Evis

Jag håller förstås med om både det ena och det andra. Och nog ser kläder snyggare ut på spetiga, ranka kroppar, men när man nu inte har en sådan är det ju inee mycket att göra åt det. Då får man, om man vill, leta andra stilideal.

2007-12-31 @ 10:05:48
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Evis

Eh, förresten, ett brett höftparti ska _aldrig_ framhävas enligt modeskribenter och andra. Det ska, som det heter: "trollas" bort. Den enda godkända kurvan är nämligen brösten.

2007-12-31 @ 10:07:31
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Maritha

Jag gillar mina bröst, jag gillar mina höfter men jag gillar inte det jag har där emellan så jag måste erkänna att jag inte har några problem med att rikta uppmärksamheten främst på brösten eftersom det är enkelt att ordna. Empirklänningar är fantastiska.

2007-12-31 @ 12:05:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0