Nu blev jag så där trött igen

Igår kväll, när jag surfade runt på jakt efter information om STIL-mönster (som när lade de ner, vem ägde dem etc) hittade jag Lily of the Valley, ett svenskt litet enmansföretag som säljer vintagemönster, vintageklöder och egna kreationer. Och det var just de senare. De var jättefina och alla i storlek XS/S och 36; någon enstaka i 36-38. Det var förstås sömmerskans egen storlek och jag förstår att det är lättare att sy till sin egen kropp som man har tillgänglig att prova på än till andras, men bara storlek 36?
Om jag skulle sy kläder för försäljning, vilket Gud förbjude det lönar sig inte tillräckligt, skulle jag om det inte var frågan om måttsytt, förmodligen sy i storlek 40, 42, 44 och 46, för att det är många som har de storlekarna. Jag skulle också utgå från svensk storlekstandard och inte från min egen kropp; den ser ju faktiskt inte ut som andras.

Men, som Anna skrev i en kommentar till ett inlägg jag skrev, de där små unga tjejerna tycker att storlek 38 är jättestort och kan inte tänka sig att sy så att det passar någon annan än dem själva.

/Eva

PS. I övrigt tycker jag hemskt mycket om hennes kreationer, det är ju därför det är så retilgt att de är så små.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Nu måste jag få säga att jag tycker flera av de där plaggen är fullständigt förfärliga och stillösa! Framförallt de där konstiga midjekorta topparna i trikå med puffärmar och kvävande små v-ringningar. Jag tycker det är tacknämligt att hon inte gör dem i större storlekar, de skulle vara fatalt missklädsamma på de flesta!

2007-12-20 @ 09:20:32
Postat av: Evis

Jag tänkte på klänningarna och en kjol.

2007-12-20 @ 09:36:47
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Karin

Hej!

Jag beklagar att jag inte har någonting uppe i större storlek än 38 just nu, men det har inte alltid varit så och kommer inte heller alltid att vara! För tillfället är det dessutom väldigt lite kläder uppe alls på sidan eftersom jag mest tillverkat smycken och accessoarer det senaste året.

Men precis som du skriver så är det så att jag oftast syr det som jag kan modella, och framför allt prova på mig själv under sömnadsprocessen. Jag har inte så bra kunskap i mönsterkonstruktion ännu att jag kan rita upp välsittande mönster för alla storlekar, vilket jag tycker är frustrerande eftersom det finns en efterfrågan och jag förlorar på att inte kunna fylla den...
Det handlar inte om att jag skulle tycka att stl 38 är jättestort eller någonting i den stilen. Jag har inte kunskapen att anpassa t.ex insnitt vid brösten på ett bra sätt för alla storlekar men det är något jag övar på (även om ju som sagt sömnad överhuvudtaget kommit i andra hand det senaste året.)
Men kjolar och dylikt som inte är lika beroende av den individuell passformen har jag haft i större storlekar än de du nämde och kommer ha igen! Och tack för att du tycker om mina kläder, jag uppskattar det jättemycket!

Ha en fin kväll!
/Karin
Lily of the Valley

2008-01-03 @ 23:37:47
URL: http://www.lilyofthevalley.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0