Ljusblå skrynklor

Visst är det lustigt hur samma kläder kan bli så olika på olika människor. Den här klänningen gjord av Sofia Johansson i specialkollektion för Ellos förra säsongen har jag tittat på många gånger. Jag har en viss svaghet för sånt där tyg, ljusblå bomullschambray. Skötersketyg sa man förr, nu har väl inga sköterskor i det här landet kläder i sådant tyg längre. Jag har alltså tittat på klänningen och konstaterat; not. Jag kan lika gärna spänna på mig mitt festivaltält. Tydligen har många tyckt samma, för klänningen gick tidigt på rea och finns fortfarande kvar i alla storlekar.                

                                                     image406Bild från Ellos.

Men på planet till Stansted för ett par veckor sedan hade en av de där riktigt välklädda unga svenskorna just den här klänningen och den var precis så underbar som en småskrynklig chambrayklänning kan vara. Hon bar den till bruna leggings, bruna stövlar, ljusbrun ullig kofta, klarblå 3/4 ylllejacka och en blå/grönblommig halsduk. Högsta stilpoäng på den flighten! Genomgående var det ju så att man kunde se vilka som var svenskor som bott i London och skulle tillbaka och hälsa på. De hade klätt sig med stil och medvetenhet.

Hade klänningen kostat hundra spänn så skulle jag köpt den ändå och gått omkring i hemma. Just till ett par bruna leggings som jag inte heller äger.

Annaa/

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fast 200 kronor är ju inte jättemycket pengar heller. Jag tycker den var fin, men absolut inte min stil.
Jag gillade inte hennes kollektion alls egentligen: för mycket sent 70-tal-tidigt 80-tal. Jag minns att mamma hade mönster till en sån där långtröja med mönster på axlarna i en av sina "Sy och sticka" från typ -83.

2007-12-28 @ 13:41:44
Postat av: Annaa M

Hm, jag stickade minst en liknande tröja fast kortare. Flera olika nyanser grålilarosa tunnaste alpacka.

2007-12-28 @ 13:56:29
Postat av: Anonym

Kortare är okej i min ögon, det är knälånga, raka stickade klänningar jag har svårt för.

2007-12-28 @ 14:02:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0