Halkrisk

Känns lite knepigt att mitt i en diskussion kring ätstörningar komma med ett synnerligen världsligt problem. Jag åker till Derry i morgon förmiddag.  Torsdag alltså. Jag vet inte vad jag ska ha på fötterna. Jag kommer att åka med väldigt lätt packning. Bojkottar så långt jag kan Ryan Airs bagageavgifter. Hade först bara tänkt ta en axelväska med så få ombyten som möjligt. Avskyr att röra mig med dragväska annat än precis till och från resmål. Och här blir det en del dragande. Men det får bli dragväska ändå, det är stor risk att jag hittar en del julklappar. Inte minst finns det en bra fotbollsprylbutik i Derry. Och så finns ju alltid Primark med utbudet av framförallt sovkläder. Det blir för tungt att bära i en axelväska. Så det blir kabindragväska under protest.

Grundklädseln blir ett par jeans och ghettojackan. En lång huvtröja eller kofta. Linnen. Två långärmade svarta tröjor, en tunika. Kanske paljettprylen. Ska på konsert och planerar trots allt en club night, irländska kvinnor klär snarare upp än ner sig. Visserligen är det gayclub jag ska på, men det förändrar inget. Snarare tvärtom. Fan jag skulle behållit den uppklippta silverrandiga!

Men sen kommer skorna. Eller stövlarna. Jag kan bara ha med mig ett par. Det är ca 10 grader i Derry. Det regnar alltid några gånger om dagen där. Det är brant. Och då menar jag riktigt jävla jättebrant. Tänk branta kullerstensbackar. Jag har taskigt balanssinne och lätt för att halka. En anledning att klackar inte finns. Tänk Kylie´s bourbondrinkar, eller tänk inte alls det. Tänk i stället långa promenader genom Bogside kombinerat med långshopping och barer. Konstiga sunkneonstället med pints för 1.20 pund. Och glöm inte kullerstenen.

Jag sover på saken. Imorgon kanske jag hinner visa alternativen.


                                                                              image299

Annaa/

Kommentarer
Postat av: Evis

Jag tycker nog att halkrisk är ett nog så allvarligt problem, drinkar eller ej. Och Ryanairs bagageavgifter ska vi inte tala om. Eller det ska vi ju.
Dessutom är det väl meningen att blanda högt och lågt i blogggen? Det blir roligare så.

2007-12-12 @ 06:50:51
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Evis

Jag antar förresten att broddar bara hjälper mot snö och is och inte mot regnhalka och alkohol?

2007-12-12 @ 09:53:22
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: ingela

Jag tycker att det är ett väldigt bra blogginlägg, jag tänker också precis så när jag ska välja höjd på mina skor. Glömmer aldrig en nyårssittning på Kåren i Lule när jag halkade och ramlade i golvet 3 gånger under natten....
Tur att jag hade vid kjol :)

2007-12-12 @ 12:06:48
URL: http://ingelasmobil.blogg.se
Postat av: Anonym

Lack-Converse är mitt förslag Praktiska och lite glammiga, eller hur? Annars ett par stadiga lite tuffa boots.

Antar att probmlemet är att få skodonen att torka mellan vändorna. Du kanske ska ta med ett par raggsockar för att värma tårna när skorna ligger på kaminen?

Trevlig resa!

2007-12-12 @ 20:35:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0