Den snyggaste kappan!

Eller i alla fall en av dem. Min vän Anna här i Göteborg tillhör dem som dels har ett stort intresse för kläder, dels en god konskap om vad som klär henne och därtill den energi som krävs för att gå och leta kläder i second hand affärer. Därför gör hon fantastiska fynd - inte nödvändigtvis billiga, men av god kvalitet och med vackra detaljer.
Den här kappan är ett strålande exempel. Visserligen har någon sprättat bort pälskragen, så att man ser hur kragen pikerats för hand mot linnelärft, men bara ryggen gör den värd att köpa.

image190

På framsidan är den alltså figursydd och följer hennes kurviga figur med breda höfter väl och på ryggen är den fortfarande figurformad eftersom vidden samlats ihop (och nästs fast) under en slejf. Hon funderar på att klä över kragen med ostronfärgad sammet och det tror jag kan bli jättesnyggt. Och kolla in hur snyggt man har fått till det med tygets randning på fickan!

image191

Det är just sån't som ofta gör äldre kläder så mycket roligare: arbetade detaljer och bra tygkvalitet. Kappan är för övrigt köpt på Birgittas Varjehanda i Haga och märket är Ströms, med norskt ö.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Johannaa

helt okk ;)

2007-12-02 @ 18:56:06
URL: http://joojj.blogg.se
Postat av: Evis

Johannaa: Vad roligt att du har två aa i slutet precis som Annaa.

2007-12-02 @ 19:05:13
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0