Medeltideri

Jag och delar av familjen har varit på medeltidstältläger i Hässleholmstrakten, anordnat av föreningen Attemark, en del av föreningen Nordmark som i sin tur ingår i den internationella medeltidsföreningen Society for Creative Anachronism. Detta var det så kallade Dubbelkriget (numro 25 i ordningen). Där avgörs varje år den brännande politisk-religiösa frågan om vilken sida man egentligen ska smöra knäckebrödet på. Söker man på Double Wars XXV så kan man nog hitta rätt mycket bilder; här är några som jag tog på familjen.

Jag poserar á la 1300 utanför vårt tält


Vädret var långt ifrån perfekt, så lördag middag åts inne i tältet


För att inte madrasserna skulle bli blöta om det läckte in i kanterna hade vi lagt ihop dem i mitten - det var snyggare innan.

Tidigare på lördagen var det dock fint och mannen och ena dottern tog igen sig i gräset.


I föreningen finns också kungar och furstar som håller hov. Då klär vi gärna upp oss; som Maja här i klänning i en stil från 1500-talets första decennier.


Kommentarer
Postat av: Annika

Wow, har du varit på "Knäcke". Jag har varit aktiv i Attemark i många år men är det inte nu. Har även varit med i Uma (Umeås medeltidsförening) i några år. Blir så sugen på att vara ute på "event" igen. Var ni där alla dagarna?

2012-05-22 @ 19:23:45
URL: http://annikashandarbete.blogspot.com
Postat av: Evis

Nej, vi kom på onsdag kväll (båda barnen går ju i skolan) och stannade till söndag. Det var tyvärr lite omväxlande väder som sagt, men väldigt mysigt. Det var mitt första Knäcke, trots att jag hållit på med medeltideri sen 1993.

2012-05-23 @ 10:33:51
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0