Helgsysslor

Det har varit en upptagen vecka och en upptagen helg, men idag tvingas jag mer elle rmindre till en slags sysslolöshet i några timmar då Maja ska på barnkalas på Badpalatset i Lerum och absolut vill att jag ska följa med. Annats jobbade jag alldeles för länge de tre arbetsdagar som var, var på anhörigkurs om Aspergers och andra autismspektrumsyndrom (på min och Rickars bröllopsdag, den blev knappt uppmärksammad, inte för att vi brukar göra det, men ändå) och tog ett par sista tag i malsaneringen av klädkammaren.

På fredag förtjänade jag definitivt därför årets första Gin&Russian (tonicen var slut på affären och jag gillar nog kanske egentligen Russian bättre). Det var ju en lysande idé, för i en halvtimme efter det var jag så avslappad att jag inte kunde sätta igång med hushållsarbete så fort jag kom hem och den vilan behövde jag verkligen. Men det gick ändå fort över, så att jag kunde få nå't vettigt gjort sen.


Efter middagen kom ett par vänner på besök för att låna medeltidskläder inför ett medeltidsläger som vi alla ska åka på, som sträcker sig från helgen innan Kristihimmelsfärd till Kristihimmesfärdshelgen. Jag, Maja och Valeria ska bara var där från onsdag kväll dock. I vilket fall så är hon gravid och behöver ha något som hon får plats med magen i och jag har mycket sådant. Jag fick sprättat loss ärmarna på en av Majas särkar också medan vi pratade, de behöver förlängas.

Sen var det läggdags och så kom lördagen som bestod av arbete från morgon till kommissarie Lewis, som börjar klockan åtta. Nu var det dags att dammasuga, våttorka alla ytor och sedan återbörda alla sanerade plagg, filtar och annat till klädkammaren. Därtill täckte jag alla hyllor utom en där jag bara har skolådor med papper, eftersom målarfärgen har en tendens att klibba ihop med det som ligger ovanpå den en längre tid. Det blev presentpapper eftersom det senast som jag gjorde en sökning på hyllpapper endast kom upp med svindyra designbutiker. Nu visade det sig (via diskussion på facebook) att de, säkerligen på grund av husmorstrenden, blivit tillräckligt efterfrågade igen för att hittas både på Clas Ohlsson och vissa ICA. Jag ska köpa sen för senare bruk, men jag fick i alla fall tag i fint presentpapper:


Jag bör nog också köpa en riktig trappstege, för att balansera en liten barnpall (en sån de har för att nå handfatet) ovanpå min trappstegspall för at tkomma åt uppe på hyllorna var inte idealiskt - man blev lite nervös.
Sen hängdes/lades/stuvades alla kläder, skor, filatr, väskor, skridskor, sovsäck - ja ni vet - in igen. Jag passade också på att byta ut vintergarderoben mot sommargarderoben och sorterade ut en mycket stor hög med kläder som är för små för mig nu, men som bör passa min syster. Tyvärr fick jag också packa undan en hel del som blivit för smått sen förra sommaren, men som jag inte har gett upp om att komma i igen. Det kan vara så att det är dags för radikala insatser, men de är inte lätt när man har en ämningsomsättningssjukdom och dessutom jobbar mer än man egentligen orkar. Kanske får jag nöja mig med att i likhet med min mormor vara tjock, stark och ihärdig istället för smal.
Sen sydde jag lavendelpåsar på löpande band och stoppade i alla skåp, lagade middag, sorterade in ren tvätt och strök lite innan det var dags för Kommissarie Lewis och handsömnad på Majas särk till ett par koppar te. Rickard, Maja och de stora barnen städade lägenheten.
Inte så konstigt att det kräves värktabletter av dundertyp för att jag skulle kunna sova sen.


Idag är det som sagt barnkalas, men jag har redan sorterat in resten av tvätten och ska strax stryka resten av den rena tvätten. Särken borde också bli färdig idag och så måste jag prova alla Majas medeltidskläder så jag vet om hon kommer i tillräckligt många av sina kläder eller om jag måste sy nytt.

Kommentarer
Postat av: Lena

Stor och starkt tant som mormor är en bra sak!

2012-05-06 @ 17:19:52
Postat av: Ullah

Jag blir förvirrad. Vem är gravid? Skall du bli mormor?

2012-05-09 @ 17:46:14
Postat av: Evis

Nej, nej, vännen som skulle låna kläder.

2012-05-10 @ 20:43:30
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Ullah

Pustar ut lite, även om alla barn är välkomna.

2012-05-11 @ 23:47:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0