Magsjuka och böcker

Jomen, så roligt är det här i Göteborg. Först Maja, sen jag, Valeria och Vendela. Rickard är bara matt och hängig än så länge, men vi vet nog vad som kommer.

För att överhuvudtaget kunna stå ut med att må illa måste jag läsa så att jag kan glömma eländet ett tag. I synnerhet som det är först nu som jag orkar sitta upp framför datorn längre än tio minuter. Läsningen har Louise Waldén stått för, dels i form av Handen & Anden. De textila studiecirklarnas hemligheter, dels i form av hennes doktorsavhandling Genom symaskinens nålsöga. Teknik och social förändring i manskultur och kvinnokultur.

Båda var väldgit intressanta, även om teorierna som används i avhandligen idag känns lite föråldrade, kanske inte så konstigt med tanke på den explosion av teoriutveckling och forskning vad det gäller genus som skett sen 1990. Imorgon, när jag är friskare ska jag gå och låna antologin Från symaskin till cyborg. Genus, teknik och social förändring från 1996.
Jag skulle nog orka idag, men i likhet med barn i skolan tänkte jag hålla regeln "48 timmar sen jag senast kräktes" för att inte smitta ner mina kollegor.

Kommentarer
Postat av: Lena

Vad roligt att symaskin/cyborg-boken intresserar! Den var kurslitteratur på kursen Kvinnor, teknik, social förändring (eller nåt ditåt) på LiU för hundra år sedan. eller 15 år sedan.

2012-03-20 @ 20:53:56
Postat av: Evis

Borde vara typ femton år sen ja, eftersom den är från 96.

2012-03-20 @ 21:37:25
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0