Jag har sytt en blus (igen)

Det finns flera anlednignar till detta: dels trivs jag så bra i den senaste blusen som jag sydde, den som syns här, så jag ville ha en till, dels hanterar jag stress genom att sy (för mig) enkla saker och slutligen så verkar det vara så att nu, för första gången på minst tio år, är det helt omöjligt att uppbringa en vanlig trikåtopp med (helst) v-ringning och trekvartsärm. Höghalsade trikåtoppar gör att mina bröst ser enorma ut (på ett oattraktivt sätt) och eftersom jag har korta armar bli vanliga långa ärmar så långa att de når till fingertopparna och jag hatar det. Detta sammanfaller tidsmässigt med att alla mina trikåtoppar börjar sjunga på sista versen (de flesta köpte jag när jag var mammaledig med Maja och hon går ju trots allt i ettan nu) och jag har en liten kris att lösa.

Fördelen med blusar är också att man kan sätta i puffärm, vilket gör att min axelbredd blir mer proportionerlig till min höftbredd och att man inte ser konturen av behåbanden genom dem som med trikåtoppar, nästan oavsett vilken storlek de är.

Tyget i den här är samma som min profilbild, ett ganska stelt tyg i bomull/polyster som användes inom sjukvården och som jag fått av min far. Det ger bra stuns åt puffarna, men jag önskar att det hade varit bara aningens mindre stelt. Å andra sidan är det krympfritt, färgäkta i tvätt efter tvätt, närmast stryktfritt och tål 60 graders tvätt (troligen även 90 grader).


Inspirationen till de sneda bröstfickorna kommer från ett symönster från 1941 - Hollywood 640:


Kommentarer
Postat av: Anna | Mormor hade stil

Det var en rolig och snygg detalj med de sneda fickorna!

2012-03-17 @ 19:45:44
URL: http://www.mormorhadestil.se
Postat av: Evis

Ja. Snyggare med mindre byst (och smalare midja), men man kan ju inte låta sån't hindra en :)

2012-03-17 @ 20:07:22
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Ja, där fick du till det. Igen.

2012-03-19 @ 09:39:13
URL: http://frktjatlund.wordpress.com
Postat av: Anna | Mormor hade stil

Nej, precis!

2012-03-19 @ 09:45:46
URL: http://www.mormorhadestil.se
Postat av: Isis

Mycket söt!

2012-03-19 @ 17:12:42
URL: http://fortieswardrobe.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0