Läs mode- och klädhistoria i höst!

På Institutionen för historiska studier vi Göteborgs universitet har vi två halvfartskurser i mode- och klädhistoria (dvs, vi behandlar inte bara vad modeskaparna gör utan också vad folk hade på sig och hur det tillverkades och konsumerades) - den ena från forntiden till 1850 och den andra från 1850 till idag.

Jag har precis gjort det sista på kursen som går fram till 1800-talet, vilket innebär att i höst är det kursen som täcker in andra hälften av 1800-talet och 1900-talet som går. Där ska jag bland annat ge flera föreläsningar om den modehistoriska utvecklingen, men också tala om subkulturer.

Och så har vi museibesök och fördjupningsuppgifter - visst låter det roligt!

Och det finns faktiskt platser kvar, som man kan söka på antagning.se; närmare bestämt här. Det krävs inga förkunskaper.


Kommentarer
Postat av: frktjatlund

Det låter jätteintressant. Går det att genomföra kursen på distans?

2012-06-07 @ 21:29:53
URL: http://frktjatlund.wordpress.com
Postat av: Evis

Föreläsningarna ges endast IRL och det är seminarier och annat också, så det går nog inte. DEt finns ingen riktigt bra kurslitteratur, så det är ju föreläsningarna som är det som ger något. Man behöver också vara där på seminarier och sådant.

Jag vet Stockholmare som gått den och åkt tåg ner till alla tillfällen, men då har de inte jobbat heltid.

2012-06-08 @ 06:49:53
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Tess

Hej, brukar vara in och läsa din blogg från och till, du är en sann inspirationskälla och så himla fin i allt du har på dig! :) Det här var ju illa, jag bor för långt bort för att ta denna kurs :( Låter annars som en kanon-grej!Iaf, önskar dig en fin sommar och hoppas du får må bra och att sömnaden flyter på som du vill :)Ha det! / Tess i norrland

2012-07-07 @ 17:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0