Preppy

Den amerikanska preppy-looken slog igenom på allvar på 50-talet, men har sitt ursprung i den stil som östkustöverklassens unga män anlade vid universiteten redan under 1920-talet. Stilen är aldrig riktigt ute och har haft flera revivals, bland annat under 80-talet. Stående inslag på herrsidan är blått, vitt och rött, tygskor, chinos och pullovers. Den definitiva boken om den manliga preppy-stilen och dessutom ett tidsdokument är "Take Ivy", en fotbok från 1965 gjord av tre japaner.

Den kvinnliga varianten på preppystilen är inte alls lika ikonisk, men fortfarande lätt att känna igen. Och var inspiration till dagens klädsel. Som jag inte brydde mgi så väldigt om; jag är just nu i en väldigt intensiv skrivarfas och man får vara glad att jag har kläder på mig ;)


Och man kan se både en av mina symaskiner, vår dammsugarslang och en lila ballong - bara en sån sak! Jumpern käpte jag på Myrorna för en massa år sen och har gjort om urringningen på, skjortan är också ett par-tre år gammal och är från Ellos och kjolen har jag gjort själv av tyg som jag köpte på Stadsmissionen. Skorna Irregular Choice förstås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0