Vintervariant

I veckan har jag sytt en vintervariant av den här klänningen. Det var lite mer meck än jag hade tänkt mig, framför allt betedde sig livet lite besvärligt åt så jag fick göra ännu större bystveck och ta in mönstret ännu lite till vid axlarna. Det kan bero på att jag var slarvig när jag markerade bystvecken eller så kan det bero på att tyget, ett hårdslaget tunt kamgarnsylletyg från Saxylle och Kilsund, beter sig helt annorlunda än bäckebölja i bomull. Förmodligen lite av båda. Jag gillar inte heller riktigt ärmkullens form; jag gör sällan det på moderna mönster (mönstret är från 1970-talet) och jag tror att den också medverkade till en del av problemen. Det blev inte perfekt i slutänden men jag är tillräckligt nöjd.
Det här är alltså originallängden på mönstret, som enligt mönsterillustrationen ska nå till knäna. Nog för att jag har korta ben, men inte korta.

På manschetterna har jag två knappar i glas, troligen från 20- eller 30-talet, som jag vann i en utlottning på Bortbytingens blogg för över ett år sen.

Fina va? Och så ser man tyget bättre på den här bilden. En likadan knapp sitter vid halsen också så att jag kan knäppa ihop klänningen där.

Kommentarer
Postat av: Olivia

Snygg, gillar kragen...och lång ärm på klänning, är på något sätt inkörd på kort ärm vilket blir sommarklänning ju, men det är klart man ska ha klänning på vintern med..ska nog inspireras av dig och sy mig en vinterklänning med lång ärm.. :)

2010-10-31 @ 18:37:10
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Ser väldigt sobert ut! Ser för mig första föreläsningen för nya studenter.

2010-10-31 @ 21:44:54
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Evis

Japp - gärna med pekpinnen i högsta hugg :)

2010-11-01 @ 08:43:55
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Fru Decibel

Jag undrar några saker: Hur får du plats med alla kläder? Hur ser dina garderober ut? Hur katalogiserar du alla fynd? Hur hittar du i garderoberna? Har du ett eget utrymme i Stadsmuseets magasin?

Själv har jag helst på mig det som jag hade föregående dag -om jag hittar det.

2010-11-03 @ 08:39:00
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Evis

Det är trångt - det medges. Vi har en liten klädkammare, men den ska ju också rymma delar av medeltidsgarderoben.

För att överhuvudtaget kunna hantera det så åker två kartonger med kläder ner i förrådet vid säsongsbyte.Hitta går däremot bra, utom t-shirts och jumprar som ligger i en garderob och halsdukar och baskrar som ligger i lådor, de kan gömma sig, men annars syns kläder på klädstång rätt bra.

Mitt stora problem är att hinna använda allt.

2010-11-03 @ 11:00:55
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: ullisar

jag blir så fascinerad av din kunskap och ditt intresse. gillar detaljer och till de här knapparna trycker jag genast på "gilla" :)

2010-11-03 @ 21:29:06
URL: http://ullrika.se
Postat av: joanna

en mkt klädsam modell som du bär väl.

jag gillar särskilt ärmarnas puffighet ovanför de vackra manschetterna.

och kragen.

och livet.

och längden.

det var nog hela klänningen så – jag gillar hela klänningen.

2010-11-06 @ 20:35:23
URL: http://vackrakladerochannat.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0