En ny kjol på gång

Jag ha rprecis sytt färdigt en kjol till Valeria och känner för att sy en till mig själv nu. Det är som att en stor del av den kreativitet som jag förut lade ner på min historiska garderob nu läggs på den moderna i stället. Det leder i och för sig till att jag har mer kläder än vad jag behöver, men är i övrigt en ganska billig och väldigt tillfredsställande hobby. Den senaste inspirationen är den här kjolen från ASOS:

Bild: www.asos.com

Det är den sån kjol om vilken en massa tjejer med bredare höfter typiskt kommer att säga: "Men den kan ju inte jag ha, den passar bara om man har smala höfter!" Där finns det ju emellertid två skolor: de som menar att om man har breda höfter får man absolut inte ha kjolar som är veckade mot midjan, för då ser höfterna breda ut och ena annan som menar att just om man har kjolar veckade mot midjan så kan ju inte en betraktare se om det är höfter eller tyg och då döljs de breda höfterna. Jag tillhör väl på sätt och vis en tredje skola: Jag undrar vad det är för fel på breda höfter! Visst den här sortens kjol kommer att få höfterna att se bredare ut än om jag har en rak kjol med en lös topp hängande utanpå, men å andra sidan får en sån klädsel min midja att se ungefär lika bred ut som mina höfter. Och det vill jag inte.
Här framhävs alltså de breda höfterna utan minsta skamkänsla.

Dock har jag tänkt göra den lite annorlunda: volangen ska vara lite utställd och längre bak än fram; eventuellt kommer jag att sätta en rosett på rumpan också. Tyget är ett tunt ylle i mörkt marinblått med ljusare blå ränder (bilden är lite ljus):


Nu ska jag bara orka packa ihop datorn och börja klippa ut.

Kommentarer
Postat av: Lena

vilken kul kjol!!!! det var inspirerande, jag ska nog sy en liknande själv när jag hittar ett fint passande tyg...

2008-11-09 @ 20:46:58
URL: http://froekenlila.blogspot.com
Postat av: CC

svar: stjärnskorna har jag bara gått med hemma än så länge, de var sköna o stadiga (jag är van vid höga klackar) MEN de var stora i storleken. Önskar att jag tagit en mindre än normalt..



vad härligt att kunna sy sina kläder själv! Jag är hopplös på allt praktiskt handarbete :(

2008-11-09 @ 22:09:39
URL: http://metalbarbiecc.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Jag tillhör den skolan som är absolut övertygad om att den här kjolen passar bättre på någon med breda höften men väldigt illa på någon med mer tunnformad figur som jag. Att markera midjan gör bara att det syns tydligt att man har en bred midja. Att sedan markera höftpartiet gör bara att man ser ännu tjockare ut!



Kommer du ihåg kjolen som jag hade när du var här? Den där lite spektakulärt skurna med just extra mycket tyg över höfterna. Har kollat i alla vinklar och kommit på att den är riktigt missklädsam. Lägger på fem extra kilon men lurar inte på en cm över höfterna.



Sen kan jag nog tycka att kjolen du visar framförallt klär en riktigt smal kropp. Men vilket plagg gör inte det???

2008-11-09 @ 22:27:43
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

"Sen kan jag nog tycka att kjolen du visar framförallt klär en riktigt smal kropp. Men vilket plagg gör inte det???"



Precis. Men om man nu inte har det så får man ju ha kläder på sig ändå.



Du har förstås rätt om formen också.

2008-11-10 @ 08:30:51
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0