Kläddilemma: vad har man på sig på klimataktion?

Jag ämnar delta i en aktion för klimatet idag och det ställer sina speciella krav på klädsel: å ena sidan är det ju bra om man inte ser ut som en mupp, utan som den produktiva, välutbildade samhällsmedborgare man faktiskt är, å andra sidan kan den sortens verksamhet slita rätt hårt på kläderna. Jag har förstås ingen aning om hur de gör nuförtiden, jag har inte varit på någon sådan aktion sen jag var med och arrangerade dem i början av 90-.talet, men på den tiden fanns det alltid en risk att man blev släpad över backen och det sliter rätt hårt på kläder.
   I vilket fall är jag själaglad över att få vara med och säga ifrån om vårt destruktiva bilåkande som hotar hela vår överlevnad - det var länge sen och min önskan att stoppa massbilismen har ju inte direkt minskat av att jag nu har barn som ska leva i den värld vi håller på och förstör. Själv kommer jag väl att hinna dö innan de värsta konsekvenserna, men man har ju ansvar även för den nya generationen och för de kommande.

Försökte hitta en bild från när det begav sig sist, men jag var för upptagen för att ta några foton då. Här är emellertid ett foto från en cykeldemonstration i Stockholm 1991 som jag var med på.



Jag tror att det nog blir jeans - de tål mycket.

Kommentarer
Postat av: Maritha

Jeans och en vid munkjacka man lätt kan krypa ur om någon börjar släpa på en. Jag var en jävel på att krypa ur munkjackor när det begav sig.

2008-05-21 @ 10:57:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0