För ålder?

Har just badat och än en gång förundrats över namnet på det balsam jag just nu använder: "Dove Pro-Age" (vilket balsam jag använder är väldigt beroende av vad den lokala Tempobutiken har inne, men det brukar vara Dove, för de innehåller inte silikon som lägger sig utanpå hårstrået; det sägs vara dåligt). Pro-Age? Är det engelska? Franska? Jag provar att uttala det på båda språken, men jag tror inte att "age" finns på franska, eller gör det det? "Pro" är ju latin i alla fall, men det är inte "age". Först tänker jag att det kanske betyder "för åldrande", dvs att det gör att håret åldras, men då skulle det ju heta "pro-ageing". Jag misstänker att det kanske inte skulle sälja så bra heller, om det var det det betydde - och inte bara pga dålig grammatik. En titt på baksidan förtäljer att balsamet verkar mot att året åldras (tror jag så mycket jag vill på), men då borde det väl ändå heta "anti-age(ing)"?
Så hamnar vi åter där: Att jag undrar hur folk som jobbar med marknadsföring och reklam tänker.


Just nu spelas: Felt:"Penelope Tree"


Kommentarer
Postat av: Maritha

Bara det låter bra och säljande så är det inte så noga med språk och sånt ;) Du ska inte tänka och analysera varorna, du skall köpa och konsumera dem.

2008-03-25 @ 20:16:50
Postat av: maggie

jag haller med Maritha - du tanker for mycket. I alla fall sa kor de reklam har dar de sager att de minsann inte alls ar 'anti-age' (for aldre kvinnor ar ocksa vackra) och darfor ar de 'pro-age'.

pro- och anti- ar laneord i engelskan och helt korrekt, men visst finns 'age' i franskan, le moyen age tex. sa det gar val vilket som (sakert inte en tillfallighet)

Dove's 'campaign for real beauty' ar en jattebra ide, men tyvarr kanns det lite tva-eggat just for det kommer fran en kosmetik firma.

sjalv kan jag ju inte anvanda nagon form av kosmetik, sa detta ar rent teoretisk kunskap. :-)

2008-03-25 @ 22:36:32
Postat av: Sara

Jag funderade också över det när jag duschade hos dig.

2008-03-26 @ 13:41:39
Postat av: u.

Underbar diskussion!

Hejja!

2008-03-26 @ 22:30:03
URL: http://akirllu.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0