Får en kvinna se ut hur som helst?

Den här bilden väckte en jättedebatt i kommentarerna på The Sartorialists blogg (scrolla ner till den 23 November; jag lyckas inte hitta någon permalänk).


image154
Bild: The Sartorialist

Uppenbarligen var det problematiskt för många människor att hennes klädsel inte framhävde något av en kvinnlig form - utsuddande av könsgränser uppfattas alltid som väldigt utmanande.
När modet för kvinnor beskrivs som "androgynt" eller influerat av herrmodet, vilket ju sker med jämna mellanrum, är inte syftet att få kvinnor att se ut som män, eller sudda ut skillnaderna mellan könen, utan att genom kontrast framhäva kvinnlighet.
Att då, som den här tjejen gör, välja bort kvinnliga könsattribut kan därför reta upp folk rejält.
Personligen tycker jag att det är både coolt och snyggt.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag trodde faktisk att det var en kille..

2007-11-30 @ 10:50:22
URL: http://tusse.tjejsajten.se
Postat av: Annaa M

Ojdå, så mycket som var sagt om den där bilden. En del väldigt underliga kommentarer måste jag säga. Själv kommer jag på mig att stirra på den där biten ben som sticker fram. De framstår som märkligt grova till den tunna figuren. Täcker man över nedanför byxslutet ser hon väldigt annorlunda ut. Jag gillar bilden, framförallt gillar jag både byxor och blus.

2007-11-30 @ 11:10:53
Postat av: DONNASANDRA

Folk ska ha så mycket åsikter hela tiden om alla andra. Varför inte bara slappna av, vara glada och må bra istället för att bry sig om andras val. :-)

2007-11-30 @ 11:54:39
URL: http://donnasandra.blogg.se
Postat av: Annaa M

Donna Sandra; men jag tycker det är just det som gör de flesta modebloggar så tråkiga i längden, ingen diskussion, bara att visa upp kläder som man själv tycker är snygga och vänta sig få medhåll. Här visar vi även annat och väntar oss att läsarna ska ha åsikter och synpunkter.

Sen kan jag hålla med om att det var lite väl skruvat med alla märkliga synpunkter i Sartorialists blogg om den där bilden.

2007-11-30 @ 14:01:39
Postat av: MADELENE LÖFBLAD

oj, stilen är ju klockren! Älskar den!

2007-11-30 @ 14:18:46
URL: http://negerboll.blogg.se
Postat av: Maritha

Oj, är det en tjej?
Jaja, skit samma, hon får väll ha på sig det där om hon vill, det ser ju väldigt bekvämt.
När ska vi få se androgyna killar? När ska det bli lika normalt för killar att ha kjol som det är normalt för tjejer att ha byxor? Min ena bror brukar glida runt i oranget höftskynke på sommaren och han brukar få skumma blickar.

2007-11-30 @ 20:40:03
Postat av: donnasandra

Annaa M: Lite sent nu kanske men ändå. Varför tror du att alla modebloggar förväntar sig medhåll? Diskussioner är viktiga, men jag vet att du redan tänkter på att tycke och smak är svårt att egentligen diskutera eftersom det handlar om något personligt. Att jag anser att det inte är provocerande att överskrida så kallade könsgränser handlar inte om att man inte ska diskutera saker utan om att man faktiskt måste acceptera folks val av kläder och livsstil så länge det inte handlar om hat och orättvisor mot andra människor. Det är något jag faktiskt är övertygad om att du faktiskt också tycker...

2008-06-12 @ 01:52:11
URL: http://www.donnasandra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0