Good Omens, Gaultier och 60-tal

Jag tänkte sy mig en ny klänning. Det har jag i och för sig tänkt länge, men när jag fick ett nytt exemplar av Good Omens i födelsedagspresent av min man (jag har lånat ut min förra och glömt bort till vem) kom inspirationen tillbaka. Det är från denna bok det tvärsäkra, och i mitt tycke helt korrekta, uttalandet "tartan is stylish" kommer ifrån, ett påstående som på många sätt blivit mitt motto. (Läs mer om boken, skotskrutigt och mitt förhållande till det här). Uppenbarligen är det inte bara Alexander McQueen och Vivienne Westwood bland modeskaparna som delar denna min åsikt, utan även Jean-Paul Gaultier. I alla fall visade han snygga skotskrutiga kappor med breda bälten i sin höstkolelktion för 2007.

Jag har inget tillräckligt tjockt rutigt tyg för att göra en kappa,och ger dessutom redan fyra kappor (två ärvda). Men en klänning att ha på sig på jobbet på för vintern skulle vara trevligt.

image171


Tyget är från Laura Ashley, i 50%ylle/50% bomull (går att tvätta på 40 grader). Mönstret är från 1963 och tyvärr i storlek 40, så jag kommer få jobba mycket för att få det att passa; som tur är har jag många gamla lakan att göra toiler (tygmönster som provas på kroppen) i.
Vad det gäller skärp funderar jag på att köpa det här från Gina Tricot:

image172


Grått är fint och lite ovanligare än svart.
Fan, vem hade trott att man någonsin skulle köpa resårbälten igen, efter 80-talet?

/Eva

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0