Extremt?

Jag var just inne på Lolitas blogg och kollade in det här inlägget där hon visade en bild på Gwen Stefani som var ute och shoppade. Lolita själv konstaterade mest att Gwen Stefani såg pigg och glad ut; men i de två kommentarerna innan min skrev båda att de aldrig skulle våga gå klädda sådär. Just det, såhär:

image425

Alltså: jacka, jeans, blå lackskor, en storrutig halsduk och blå solglasögon. Vari ligger det extrema? Vad finns det att vara rädd för? Visst, solglasögonen är gräsliga, men jag tycker att solglasögon i allmänhet är gräsliga och endast ska bäras om man t ex kör bil i skarpt solljus.
Men i övrigt? Det är ju inte konstigt om alla klär sig likadant i Sverige om yngre tjejer och kvinnor tycker att det där är extremt. De skulle sett 80-talet, det var extremt!
Jag inser att det förmodligen beror på att de fick sina första intryck av kläder och mode under slutet av 90-talet-början av 2000-talet; en extremt slätstruken period där allting var beige, grått, vitt, svart, för tajt och i syntet. Utom på sommaren då fisiga pasteller ibland kunde synas. Men herregud, har de aldrig sett Cyndi Lauper:

image426


Det, mina vänner, är extremt. Och kul.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Funderar också, vad är det hon "bär upp"? En rutig halsduk? Inte undra på att vi fortfarande kan väcka uppmärksamhet i prickiga eller randiga strumpor! Å andra sidan är det en begränsad del av den unga kvinnliga befolkningen som ägnar sig åt att blogga och kommentera om mode. Och de klär sig i stort sett likadant, tryggt och säkert i senaste H&M-mode.

2007-12-30 @ 00:20:37
Postat av: ingela

Håller med, det enda som är udda är solglasögonen. Nu efter bilden på Lauper blev jag ännu mer sugen på att gå till shock och kolla på kläder och köpa hårfärger... :)

2007-12-30 @ 00:27:42
URL: http://ingelasmobil.blogg.se
Postat av: Evis

Annaa: Man kan göra mer uppseendeväckane med H&Ms grejer än man skulle kunna tro. De har jättecoola grejer i trendsortimentent nu. Som jag inte kommer i.

2007-12-30 @ 10:17:15
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: PrettyInPink

Hahhah, bra skrivet, håller med dej! Och jag älskar miss Lauper!

2007-12-30 @ 18:24:50
URL: http://www.PrettyInPink.blogg.se
Postat av: Evis

Cyndi Lauper är cool, det bara är så.

2007-12-30 @ 18:37:30
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: marthe glad

Er DET ekstremt? Verden er et underlig sted. En ting er at skoene er stygge som juling, og at så lenge synet er i orden skal ingen noen gang se meg med solbriller, men ekstremt?

Det er noe rart med verden når dongeri, kåpe og skjerf er outsiderklær...

2008-01-24 @ 00:49:32
URL: http://snusmumriken.wordpress.com
Postat av: Ana

WE LOVE CINDY LAUPER! så ska det se ut! färger!!

2010-08-29 @ 20:10:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0