Inte för gammal

Jag funderar på att göra som Nanó och klippa en massa små hål i ett par svarta leggings. Jag tyckte det var snyggt (bilder finns om ni följer länken) och jag är inte för gammal.
Det blir man nämligen inte.

Man kan ha färgade strumpbyxor under också. Om man vill.


Just nu spelas: De Stijl: "Queen Midas" från Details

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Nu måste jag ng göra dig lite besviken. Jag säger nej. Har man haft en 14-åring som har haft den perioden och lagt den bakom sig så tycker man bara inte det är helt ok när ens snart 40-åriga vänner gör det. Men det är just det. Alldeles för mycket åttan i högstadiet för mig. Så skyll på henne."Fast du gör ju som du vill för det gör du ändå". Som min mamma fortfarande säger till oss döttrar.

2008-09-01 @ 10:00:36
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

Men mina 14-åringar har ju inte gjort det än.

2008-09-01 @ 10:03:25
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Det är ju det förstås. Men tänk om du hämmar dem genom att göra det. Så ingen någonsin kommer att klippa ett enda hål. "Just när jag skulle klippa hål i min strumpbyxor så gjorde min mamma det. I sina. Då var det kört. Jag kände att jag aldrig någonsin skulle få gå i trasiga strumpben." Typ.Faktiskt är det nog en sån grej jag skulle testa på dem.M sa när vi kom hem från stan i somras "Det var allt lite för rosa idag!" Jag erkänner, det var lite för rosa, upptäckte när vi väl var i stan att jag inte var riktigt bekväm med det. Väldigt synd att sista gången innan hon åkte skulle bli för rosa!

2008-09-01 @ 12:51:42
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: En hanna från göteborg

Jag har läst här ganska länge men är den där tråkiga tysta o-kommenterande typen. Men nu vill jag bara hurra för dig! Det är massor av gånger jag tyckt att du är så häftig/cool/tjusig/donnig och framförallt inspirerande men inget sagt!Ha du håliga tights om du vill. Jag slänger upp två tummar i luften.

2008-09-01 @ 13:13:18
Postat av: Sassy

Nä, jag vet ingenting om Nellys storlekar, men det kan ju vara värt att kolla upp!Håliga tights har jag inte haft på flera år, men jag tror banne mig att det är dags igen. Jag gillar trashigt. Idag har jag håliga strumpbyxor på mig, men det är ju inte samma sak.

2008-09-01 @ 15:16:01
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Evis

Hanna: Tack

Sassy: jag täntke också på det. Håliga strumpbyxor har jag haft förut, men ogenomskinliga leggings med ganska små hål i, det var annorlunda. Men vi får se hur det blir.

2008-09-01 @ 15:28:50
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Egentligen skulle jag tycka att det vore kul om du Evis - och gärna även Sassy - skulle vilja utveckla det där med trashig stil lite mer. Hanna Fridén har ju också varit inne på det i sin blogg. Jag är ju lite besvärad, till hälften underklass och dessutom boende i förort - till att man koketterar med trashighet men samtidigt icke känner sig befryndad med den typ av trash som man ser omkring sig i en typisk förort eller i ett landsortssamhälle. Den som går omkring i mjukisbyxor, tubsockor, crocs och pastellfärgade små huvtröjor.Min fråga är alltså egentligen; är "trash" en egen stil? Eller är det ett en kittlande utmaning; dvs att lägga sig så nära något man egentligen inte alls vill vara, dvs äkta trash.Sen skulle jag väl påpeka att när Mellan var 14 - 15 och hade en mycket utstuderad stil med t ex kulörta strumbyxor under trasiga svarta strumpben till kängor och tyllkjolar så kallade hon absolut inte den stilen för trash!

2008-09-01 @ 16:17:53
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

För mig är trasiga strumpbyxor punk, så jag menar nog inte riktigt samma sak som Sassy. När jag använde ordet trashig i ett inlägg i somras syftade jag då på en lite mer utmanande variant på den 50-talsinspirerade look som ju inte bara jag gillar; dvs vad som skulle kallats trashig i den tidens amerikanska sammanhang - mer dålig flicka och mindre äppelkäck helt enkelt.Men dit tycker jag alltså inte att leggings med oregelbundet utklippta hål hör.

2008-09-01 @ 16:42:19
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Evis

Kom just på: Å andra sidan kan man inte dra någon gräns mellan punk och trash - en viktig del av punkestetiken var ju att använda sådant som andra föraktade eller som var sopor: syntetmohairtröjor i otäcka färger, säkerhetsnålarna och även sopsäckar som användes som kläder.

2008-09-01 @ 16:54:46
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Jag förstår tankegången.Siri hälsar; punk finns inte längre, punken är i stort sett död. De som bär vidare på det trasiga strumpmoder är emon. Inga andra. Och emon är unga. Sällan över 17. Sällan så gamla. Det begränsar användandet av deras stil mer än vad punken gjorde.

2008-09-01 @ 17:35:49
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

Punken är säkert död, men det är ju folkrocken också och jag väljer att ignorera båda dessa fakta :). Jag har ju heller ingen längtan efter att tillhöra en subkultur, det är för ungdomar, utan klär mig som jag tycker är snyggt.

2008-09-01 @ 17:41:53
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0