Höstens trender - 13 frågor

Sassy utmanade mig att tycka om höstens stora trender, liksom vad jag gillar och kommer att använda:

1. Spets - Jag har en kluven inställning till spets. Å ena sidan kan jag tycka att materialet är väldigt vackert, särskilt då äldre spetsar, å andra sidan känner jag mig sällan bekväm i det annat än på underkläder. Jag har bestämt mig för att jag ska vänja mig vid och uppskatta spetsmönstrade strumpbyxor igen (hade förstås en del på 80-talet) och jag vill ha en elastisk spetstopp att bära under kortärmade klänningar och blusar, lite som hos Whyred:

 

2. Höga stövlar - Jag har inte stövlar, jag är en kängtjej. Inte bara för att stövlar är för smala runt vaden och för stora runt fotleden utan för att jag tycker att stövlar ser konstigt ut på mig. Höga mockastövlar, som har visarts en hel del nu tycker jag dessutom ser billigt ut. Det är i sig inget fel i det, men det är fel sorts billigt för mig.

3. Vadlånga kjolar - Kanske. Jag har haft det mycket tidigare, men precis som spetsstrumpbyxorna kan det vara svårt att plocka upp något man så intensivt förknippar med sin tonårstid. Jag har ju en del vadlånga kjolar, den jag hade idag till exempel, men den är ju inte vad man vanligen menar när man säger vadlånga kjolar. Jag ska i alal fall ge det en chans.

4. Baggy jeans - Nja. Jag ser stor nog ut som det är. Sen har jag ju rent allmänt inte byxor så ofta.

5. Det dressade modet - Jo men: fina yllekjolar och dräktjackor, kanske till och med en hatt? Retro och damigt, det gillar jag.

6. Halvöppna, typ håliga skor - Hatar peeptoe på allt annat än 50-talsaktiga sommarpumps och till och med de skulle vara bättre om de var slutna i tån. Men andra varianter av hålighet, som genombrutna kängor kan vara jättefint, bara tårna och hälen är inneslutna.

7. Kilklackar - Kan vara väldigt snyggt och är skönare att gå i än i skor med lika höga vanliga klackar.

8. Capen - Nej, jag är inte gothare. Eller ens överklassdam. Mantel har jag ibland till medeltidskläder, men inte till vardags.

9. Leopardmönstrat - Kluven där också: jag kan gilla det, framför allt i andra färger än det naturliga, men plaggen jag köper blir liksom aldrig använda. Utom om jag hade kunnat  ha den rosa leopardmönstrade koftan som Sassy köpte på H&M då. *mutter, mutter* bara upp till storlek 42 *mutter, mutter*.

10. Kappor i glada färger - Jag har all  kappor jag behöver, men det är klart att jag skulle vilja kappor i glada färger; varför skulle kapporna vara undantaget?

11. Rutigt - Alltid rutigt. Flanellskjorta är väl det enda rutiga som inte är min grej, men i övrigt ska jag ha så mycket skotskrutigt och annat rutigt att folk kräks.

12. Väst - Funderar på om det skulle vara snyggt med en väst till en knälång vid, lite vippig kjol, men jag avvaktar än. Men som det syntes hos Bill Blass är inte dumt:Stickade långvästar blir det däremot inga för mig; det skulle bara få mig att se större och rakare ut.

13. Hatt och andra huvudbonader  - Ingen höst, vinter eller vår utan basker. Jag ska också bli bättre på att använda mina hattar.

Jag tycker det är lite fånigt med utmaningar, men jag är förstås nyfiken på Annaas, Little Peachés, Att ha det gotts, och Free fashion Pias ärliga åsikter. Jag var nyfiken på en del andra också, men de har redan fyllt i.

Kommentarer
Postat av: Att ha det gott

TACK jag antar din utmaning Ska ta tag i det snart

2008-09-11 @ 14:48:17
URL: http://rubinen777.blogg.se/
Postat av: sassy

Vad kul att du antog utmaningen!

Och det var för jävla synd med den där leopardkoftan, för den hade nog egentligen passat bättre på dig än på mig!

2008-09-11 @ 22:15:31
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Jag har skrivit, men jag ska nog kolla över, för det jag skrev kan uppfattas som surt och trist!

2008-09-12 @ 00:21:05
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

Annaa: Det är ju annars vad man kan hoppas på, lite sälta. Och jag skrev ju just "ärliga åsikt". Det kan man inte räkna med att alla ger, men man kan ju hoppas.

2008-09-12 @ 08:18:32
URL: http://omstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0