Ballerinaskor

För mig är ballerinaskor platta skor med rundad tå, såna som ser ut ungefär som teknikskor, såna man tränar balett i. Nuförtiden anävnds ordet ballerinaskor både om skor med knäppslejf och om skor med lite klack, där ordet pumps egentligen borde användas (pumps är ett bredare ord än ballerinaskor och kan omfatta både skor med klack och skor utan - samt, på engelska i alla fall: herrskor).
Men kalla det vad man vill; här är i all fall en samling riktigt fina skor från diverse butiker:


Bilder och inköpsställen: Wedins, ellos.se och brandos.se

Om jag bara hade mer plats och mer pengar.

Kommentarer
Postat av: Anna

Söta skor.

2008-06-06 @ 23:10:19
URL: http://smultronet1.blogg.se/
Postat av: Bim H-D

Hm, av de där 6paren är det nog ett par jag räknar som ballerina... de gröna från Wedins(?) De andra är för mig mer pumps, eller vanliga tygskor... kilklack vet jag inte om man ska sätt under pumps eller inte, hm...

Må så grankott...

2008-06-07 @ 11:01:17
URL: http://sjoebacka.se/wordpress/index.htm
Postat av: Annaa M

Håller med Bim. Fast egentligen tycker jag inte de heller stämmer in helt, om man ska vara petig. En ballerinasko för mig är en platt mycket mjuk och tunn skinnsko med tunn sula, ja som Evis beskriver. Jag köpte ett par suveräna såna i en barnskoaffär i Göteborg för några år sedan, den som låg i passagen vid Wallgatan och även sålde nallar. 250 spänn på rea, de höll i tre säsonger utan att ruttna som tygskor gör!

2008-06-07 @ 13:26:29
URL: http://annaamattsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0