Rubinskor

Det har tittats mycket på Trollkarlen från Oz här i hemmet de senaste två dagarna. Och ju mer jag ser dem desto mer vill jag ha Dorothys "rubinskor", som i själva verket är täckta med paljetter.

image455

Custom Sparkles gör riktigt fina kopior, men eftersom de inte anger priser misstänker jag att jag absolut inte har råd med dem; det brukar vara så.

Have2have.se har ett par glittriga ballerinaskor, på rea till och med:

image457
Bild: have2have.se

Men det är ju vare sig samma form eller samma typ av glitter. Fast fina är de, och kostar bara 200 kronor. Finns i blått också.

Kommentarer
Postat av: sanna

tack så mycket! =)

2008-01-05 @ 21:30:40
URL: http://saaannaandersson.blogg.se
Postat av: Anna

Har du sett de blåa kilklack med paljetter på DinSko? Det finns silver oxå.

Anna

2008-01-05 @ 21:41:33
Postat av: Evis

Anna: Jo, jag har sett dem och till och med funderat på dem. Men det är något speciellt med Dorothys väldigt typiska 30-talsskor fast i röda plajetter.

2008-01-05 @ 21:48:30
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Man kan ju skicka efter prislista. Men jag är hopplös, just detta med runda tår och grova klackar, det går inte! Det är något som håller i djupt från barndomen, den tid när jag började bli medveten om mode. Nu pratar vi sent 50-tal, den smala tåns och stilettklackens första år. Det mest urmodiga man kunde ha var just runda tår och tjocka klackar. Mina ingifta mostrar som vid den tiden hade noll koll köpte skor på rea i en speciell butik ägd av en frireligiös karl. Jag vet inte om det hängde ihop med hans religiositet men i hans butik fanns bara urmodiga skor. Runda tår, lite platå och höga raka tjocka klackar när modet föreskrev tunna sulor, smala tår och smal klack, eller åtminstone taxklack. Det var så pinsamt med mina mostrar i de där skorna, år efter år. Jag är rätt pragmatisk vad gäller kläder annars, men skorna fixar jag inte. Och allra allra fulast det är när man har sockor i skor med klack... Det är väl här någonstans vår smak skiljer sig allra mest.

2008-01-06 @ 01:27:00
Postat av: Evis

Jo, och säkert beroend epå just när vi blev medvetna om mode. Jag fixar inte runda tår och raka, klossiga klackar, som på 70-talet, utan det måste vara insvängda klackar om det ska funka. Å andra sidan har jag också svårt för femtiotalspumpsen, fast det var det som var inne när jag var tonåring - värst av allt är taxklack och spetsiga tår.

2008-01-06 @ 09:24:01
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: DONNASANDRA

Filmen och böckerna har varit favoriter sedan jag var liten, och ett par sådana skor skulle jag utan problem kunna gå klädd i ;-)

2008-01-06 @ 12:22:41
URL: http://donnasandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0