Nästa syprojekt

Donnasandra visade den här kjolen från Asos i sin blogg och jag tycker att den var jättefin. En sådan är heller inte svår att sy och det slumpade sig så att jag hade en bit grå kritstrecksrandig ylleflanell hemma som var för liten för att göra något större av. Jag har haft det tyget i säkert tio år och inte vetat vad jag ska göra av det; jag har haft idéer ibland men aldrig fått tummen ur; men nu ska det bli av.
Själva modellen jag ska använda är samma som min marin/vinrödrutiga kjol, dvs en rak, veckad kjol. Den från Asos är istället lite utställd, men det tycker jag gör att  kritstrecken ser konstiga ut. Den har också av någon anledning inte något veck mitt bak, något som jag tycker gör att den ser osymmetrisk ut - ett veck hade också hjälpt till att dölja att det blev lite knöligt när de sydde i dragkedjan. Det blir ofta knöligt för mig också, men jag har ingen vidare dragkedjevana eftersom det mesta jag sytt är historisk dräkt, och då är vecket bra. Men de som är proffs borde ju kunna undvika knöl.
image498
Bilder från asos.com

Mina kritstreck är lite tydligare och då blir det förstås ännu viktigare att det blir rakt i vecken. Och så ska jag sätta fickor i sidorna. Jag behöver fixa foder (dragkedjor har jag) och det blir lite knepigt eftersom Maja är sjuk och Rickard jobbar imorgon. Tänk om jag måste vänta till måndag?


Just nu spelas: Loreena Mckennitt: "The old ways"


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Att det saknas veck bak beror ju på att det är rationellare att sy i en dragkedjan utan veck. Håller med om att den är jäkligt klumpigt isydd. Verkar vara en för grov kedja till tyget, man ska kunna sy i en dragkedja även i ett tunnt tyg utan att det blir bubbligt! Fickor bland vecken tycker jag låter lite som en överloppsgärning men lycka till! Kjolen på bilden tycks inte ha någon sömm i sidan men det kanske är en synvilla. Men det förklarar i så fall sömmen mitt bak.

2008-01-12 @ 00:21:23
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Annaa M

Jo, jag tänkte på en sak, om du syr en vanlig rak veckad kjol så försvinner ju en del av själva idén med den här kjolen, nämligen de extremt djupa vecken och själva vippet. På en rak kjol behöver du inte göra så djupa veck eftersom det ändå inte blir något vipp. Men det blir en annan kjol!

2008-01-12 @ 02:14:40
Postat av: Evis

Jo, den blir ju som den rutiga. Men jag tycker nog att det skulle se konstigt ut med kritstrecksränderna annars. Tycker det ser lite konstigt ut när man zoomar på dn här på asos också.
http://www.asos.com/Alexa-Chung/Asos/Full-Netted-Skirt/Prod/pgeproduct.aspx?iid=228983&cid=2623&clr=Grey&sh=0

2008-01-12 @ 07:59:32
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0