Gråskala jag faktiskt gillar

Jag är ju, som alla som läst den här bloggen ett tag vet, en stor vän av färg och tycker egentligen att neutrala "färger" som svart, vitt, grått och beige med en stark accentfärg är ganska trist. Undantaget är väl grått, som jag tycker är riktigt snyggt - så ni kan ju gissa hur glad jag är över att det är så inne nu och dessutom är med i alla pre-fallkollektionerna; inte för att det är så viktigt att följa modet utan för att så länge det är modernt går det ialla fall att få tag i. Jag minns tiden när allt man kunde få tag i i ytterplaggsväg var antingen svart eller i den hemska kamelfärgen som får mig att se ut som ett vandrande lik.

För att återvända till ämnet: grått svart och vitt med en accentfärg är normalt sett inte min grej. Men när det görs så här snyggt som av belgiska designparet AF Vandehorst faller även jag. Till och med för helvitt med bara ett par röda skor.

image497
Bilder från style.com förstås

Klänningen till vänster med sin gradvisa toning från grått till svart tycker jag är helt enkelt fantastisk.
Sen har vi en blus med framstyckena (och kanske även bakstyckena, vad vet jag?) i olika mönster, en detalj som vi ser hos flera designers i vår och som jag tycker är ny och rolig. Det röda snöret som håller ihop det breda bältet är en rolig detalj.
Sen kommer två varianter på skjortklänning med bälte i midjan - jag tycker det är snyggt och framför allt lätt att ta efter med billigare plagg.
Och till och med en vid kjol och kavaj i helvitt blir effektfullt när det matchas med vita knästrumpor och den enda färgklicken är de röda skorna. Om vi bortser från att jag hellre faller död ner än har en vit kavaj så kan jag tänka mig den looken på någon fest i sommar; man kan ju ha en skjorta istället för kavaj.

Ja, ni har säkert lagt till att alla har knästrumpor och jag är så glad att knästrumporna finns kvar i vår också
(många designers har dem) för jag tycker att det är jättesnyggt.


Just nu spelas: The Jam: "In the city"


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Tihi,vi är nog många som hellre faller döda ner än använder knästrumpor just på det sättet som på bilderna.
Kanske handlar det om att just vita knästrumpor är en så uppenbar småflicksymbol som det inte slagit mig att det är möjligt att ta upp igen utan att känna sig utklädd. Kanske tillhör jag en generation där knästrumpan är förverkad av alla fula hudfärgade som aldrig var tänkta att synas som knästrumpor men där det inte gått att undvika det vita tantfläsket ovanför kanten...såna har jag dock aldrig burit!

Men jag lovar att det avverkats drivor av randiga och kulörta i många olika fasoner här under åren. Just nu är det äldre syster som stjäl yngre systers att bära under stövlar med uppstigande kant. Så klär sig förstås inte yngre syster.

2008-01-11 @ 16:01:30
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Evis

Jo, det är nog vad man associerar det till, för mig är tjocka knästrumpr mer kopplat dels til 80-talets overkneestrumpor, dels till 90-talets sådana.
Själv hade jag i princip inga knästrumpor som liten flicka; det var inte så inne på 70-talet som tidigare.

2008-01-11 @ 16:31:47
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0