Kan jag ha det här på mig?

Jag är en ganska lättpåverkad själ och när både modetidningar och bloggare, som Ellie, började visa vita blusar med svart kjol och högklackade skor så började jag tycka att det var rätt snyggt; kvinnligt och lite inspirerat av 30-40tal, eller för den delen sent 70-tal, då mycket av modet, precis som nu, var påverkat av dessa decennier. Det gick förstås lättare på grund av att jag det senaste halvåret varit på en rätt stor vintagestilkick (är det ett ord?) och totalt kärat ner mig i blusar med puffärm, pennkjolar och högklackade skor med rundad tå. Kombinerat fick detta mig att skaffa ett plagg jag aldrig någonsin ägt: en vit blus med knyt i halsen!
Det här är dock ett stort steg för mig och jag är nu lite tveksam till om jag verkligen kan ha den på mig utan att både känna mig och se utklädd ut. Jag vill ju, som Hanna Fridén utryckte det, inte se ut som om jag skulle medverka i en sydtysk vuxenfilm. I synnerhet som tillfället jag hade tänkt bära den på är en konferens just i Tyskland. I alla fall, min nya kjol blev färdig idag och jag tog tillfället i akt att tvinga maken att ta ett gäng foton.

image45image46image42


Vad tycker ni: Tysk vuxenfilm? Tantigt? Hemskt tantigt tidigt 80-tal? Eller är det okej? Och vad ser bäst ut?
Och ja, jag vill ha er ärliga åsikt.

Eller ska jag bara lämna blusen hemma? Och vad har man egentligen på sig på en resa som involverar både möte på ambassad och öldrickning med arkeologer?

/Eva

Kommentarer
Postat av: Ellie

Gorgeous! Kombinationen vit blus svart kjol och röda skor, alt 2, gillar jag bäst. Elegant och snyggt och de röda skorna höjer modegraden, perfekt helt enkelt. Om du vill se mer formell ut under själva konferensen kan du ju addera en figursydd svart kavaj. Jag tycker absolut du ska våga den här outfiten och jag tycker du är jätte snygg i den men självklart är det viktigast att du känner dig snygg och bekväm i kläderna som du väljer. Kram Ellie

2007-11-17 @ 21:47:06
URL: http://citycatwalk.blogg.se
Postat av: Maritha

Jag gillar ettan och tvåan bäst. Jag har lite svårt med bälten utanpå kläder så där, de har en tendens att hamna under armhålorna efter ett tag.

2007-11-17 @ 21:58:23
Postat av: Evis

Ellie: Tack, jag tror kanske att jag ska våga.

Maritha: Jag har världens största bröstkorg och rejält breda höfter så ett bälte placerat däremellan kan inte röra sig åt något håll. Men det ser lite mer 80-taligt med skärpet utanpå och det kan man ju undvika ;)
Dessutom har kjolen ett litet ok med knappar på fram och det kan ju vara roligt att visa dem.

2007-11-17 @ 22:01:47
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Hm. Jag säger bara hm. Jag skulle aldrig, det vet du. Det skulle bara bli så totalfel. För mig är det fullständigt ointressant om det utropas som högt upp på modegraden. För mig är knytblus alltid knytblus. Däremot har jag haft åtskilliga vita blusar, särskilt sydda av gamla lakan med spetsarna i behåll. Mitt problem med en sån där blus är att den efter en stund skulle vara skrynklig, ha krupit upp ur kjolen och ha svettfläckar under armarna, eller i alla fall typiska armhålsrynkor.

Ändå säger jag som Ellie att det viktigaste är att du känner dig snygg och bekväm själv i kläderna. En kavaj till är ju ett måste. Bara kjol och blus är man aldrig klädd i på konferens.

MEN EVIS! Du om någon borde veta att en kjol aldrig kan ha ett ok! Ett ok är något som bara kan förekomma på liv. Den detalj du talar om hette på min tid gördel, Mellan är osäker på vad man kallar det idag. Men håller med; absolut inte ok!

2007-11-18 @ 00:37:31
Postat av: Evis

Det är sant, inte ok, men vad ska jaga kalla det då?
Måste förresten laga kavajen, en söm har spruckit lite i midjan, fast den bara är 40-45 år gammal.

2007-11-18 @ 07:45:30
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Evis

Jag tror att blusen kanske får stanna hemma av stryk-skäl; jag känner inte för att stryka bomullspoplin på hotellrummet. Då kan man ju hade det mycket bekvämare kjol och tröja. Eller jeans, t-shirt med tryck och kofta, så att man passar in bättre med resten av gänget?

2007-11-18 @ 08:54:51
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Monika

Är det måhända en besparing på kjolen? Jag såg ett kjolmönster med en separat skuren del upptill och de kallade den besparing.

2007-11-18 @ 09:37:13
Postat av: Monika

Och själv skulle jag naturligtvis bära de där kläderna med på tok för mycket kajal, nätisar och doc Martens, men vi har ju inte riktigt samma stil :-D

2007-11-18 @ 09:38:41
Postat av: Evis

Jag har gärna nätstrumpor, men jag tror att det möjligen är det som skulle föra över just denna klädsel till att helt och hållet se ut som tysk vuxenfilm.
Eller som servitriserna i "Allå allå", vilket jag iofs skulle kunna leva med.

2007-11-18 @ 09:55:12
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Ansi C

Jag tycker att det är jättefint, särskilt utan skärpet. När det gäller filmreferenser kommer någon säkert att tänka på Lee Holloway (i filmen "Secretary"), men i mitt tycke är det mer smickrande än "Allå allå". ;) Ha så kul på konferensen!

2007-11-18 @ 10:13:30
Postat av: Annaa M

Monika; jag tror besparing är ett helt ok ord, gördel känns lite gammaldags.

Evis; du har nog rätt, det skulle bli för mycket tysk vuxenfilm med nätstrumpor. Men steget till jeans, tröja och kofta känns ändå något för långt!

2007-11-18 @ 13:31:49
Postat av: Rutan

Besparing är ordet.
Jag har en blus med axelpuff som jag bara väntar på ska bli modern. Underbart tyg och svindyr och från 1994.

2007-11-18 @ 16:52:13
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Annaa M

Rutan; är du säker på att du inte kan ha den? Vissa saker bli aldrig omoderna. Mellandotter hade ju häromsistens på sig blus och kjol från 1981, välsydda Ulla Hannerz-plagg från en rikare tid i mitt liv. Bara det att hon var utklädd i 40-talsstil!

2007-11-18 @ 17:20:40
Postat av: Evis

Jag har sett axelpuff hos flera designers; det är bara att plocka fram igen. Tycker man att man ser bra ut i något så gör man troligen det. (Med vissa undantag, jag ska skriva om min bredrandiga tröja från Rabalder vid annat tillfälle.)

2007-11-18 @ 17:44:57
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Evis; ha ha ha, den minns jag!

2007-11-18 @ 20:32:34
Postat av: Anonym person

Finns massor av flickor som måste ha på sig vit blus och svart kjol på arbetet, kanske främst servitrisflickor, men det har även varit många andra, som restaurangflickor, köksflickor, hotellflickor, städflickor, kontorsflickor, sekreterarflickor, samt sådana där inneboende hembiträdesflickor, barnflickor, au pair-flickor och liknande, många även med förkläde och namnbricka. Men de brukar bli tillsagda att ha blusen innanför kjolen.

2009-01-31 @ 23:18:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0