Lockig, randig, färgglad

Dagens klädsel, förevigad på balkongen efter att jag kom hem. Det var lockigare i morse, men de har ändå hållit rätt bra med hjälp av läggningsvätska och en metod som jag lärde mig här på Youtube, efter ett tips av vännen Angi. Varning dock: Klippet är nästan fjorton mintuer långt, för något som max kan ta fem minuter att visa och förklara, och körs bäst utan ljud så att man slipper höra hennes snack. Metoden funkar dock utmärkt, dvs den ger inte de bästa lockarna av alla metoder som jag har provat, men till skillnad mot 90 % av dem så kan jag sova med det här i, vilket faktiskt är viktigare.

Det var så jag hade lockat håret igår också och det här är strängt taget bara mitt andra försök, så jag tror definitivt att jag kan bli bättre på det, med ännu finare lockar som resultat.

Koftan som funkar som jumper är alltså från H&M för ett par år sen, ärvd av min vän Monikas granne, halsbandet nytt från KappAhl, kjolen hemsydd och skorna från Office, från ifjol sommar. Och ja, jag har nylonstrumpor på mig, jag är inte skvatt galen; det är mars och vindarna kommer från Arktis.

Kommentarer
Postat av: Mylla

en annan variant (som knappast kan vara bekväm att sova med dock); http://ducksinarowevents.blogspot.se/2012/03/hair-tutorial-get-curly-hair-using-old.htmlmin favorit, som inte belastar nacken om jag sätter den på huvudet, och som ger mig lockar som håller för en genomborsting, lätt fuktigt hår utan läggningsvätska..

http://pinterest.com/pin/11047961556028898/och en massa annat kul; http://pinterest.com/mymla/hair/

2012-03-30 @ 17:24:10
URL: http://myllaskreativa.blogspot.com/
Postat av: Evis

Rag curls i olika varianter använder många av mina vänner som gör 1800t-ale, men som du säger så är jag rädd att det är svårt när man har ont överallt, för då är det svårt nog att sova ändå.Hurdana lockar blir det av en knut högst upp på huvudet? Inte för att jag har tillräckligt långt hår för det, men man är ju ändå nyfiken. Tjejen i videon hade ju redan lockigt hår och då är det ju inte direkt någon konst.

2012-03-30 @ 17:29:23
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Mylla

här är en tjej med betydlit rakare hår (och kul attityd);

http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y

2012-03-30 @ 18:40:30
URL: http://myllaskreativa.blogspot.com/
Postat av: Älvan

Det är något jag kan sakna med att ha långt hår - det går helt enkelt inte att locka det! Får nöja mig med flätvågor emellanåt.

2012-03-30 @ 20:28:24
URL: http://aelvan.wordpress.com
Postat av: Evis

Mitt problem både med Myllas sockmetod och den som jag använder är precis det som socktjejen hyllar: Att det bara blir lockar i nederdelen av håret (mer så med sockmetoden), för jag vill ha lockar över hela huvudet, eftersom jag kör så mycket 40-tal, såna som man får med pin curls eller papiljotter, men jag kan ju inte sova på dem.

2012-03-30 @ 21:25:07
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Monika

Jag kollade utan ljud, men man börjar verkligen undra vad hon pratar om när det har gått tre minuter och hon fortfarande inte börjat rulla upp håret! Det blev en ganska söt frisyr med bandet i faktiskt, jag såg någon som hade håret så för ett tag sedan.

2012-03-30 @ 22:04:29
Postat av: Mallis

Jösses vilken onödigt lång video! Jag förstår varför du rekomenderade att stänga av ljudet, irriterande babbel men ganska käck teknik.

2012-04-02 @ 10:12:42
URL: http://www.malliss.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0