Saker man funderar över

Det är lite av varje som man funderar över. Just nu, och även tidigare när jag har haft anledning, har jag funderat över varför potatis nuförtiden säljs i påsar med ett stort genomskinligt fönster på.
Potatis ska ju förvaras mörkt så att den inte blir grön. Är det kunderna som kräver det för att de vill se potatisen och så att säga inte köpa potatisen i säcken? Och är kunderna i sådana fall idioter som inte inser att potatisen då blir förstörd?

Jag tänker att det är dumt att förvara matvaror så att de blir förstörda och man måste slänga dem Det känns milt sagt både onödigt och slösaktigt.

Men den ekologiska potatisen som vi köper - den är i en mörk påse utan fönster.


Kommentarer
Postat av: Charlotte

Du är inte ensam om att undra... men jag antar att okunnigheten gör att kunderna vill se potatisen och kanske inte heller vet att man inte ska äta gröna potatisar. Men jag upphör aldrig förvånas över mänskligheten =)

2012-02-29 @ 18:53:55
Postat av: Sara

Det där verkar vara ett sydsvenskt fenomen. Hos oss är det täta påsar. Å andra sidan: lösviktspotatis då? Den ligger ju ute i ljuset JÄMT. Har jag aldrig tänkt på.

2012-02-29 @ 19:39:37
Postat av: Evis

Det har jag tänkt på, dock är ju merparten potatisen i den mörka lådan och det ramlar ner ny efter hand, så allt är inte utsatt för ljus. Maken meddelade att potatisarna i fönsterpåsarna har bäst-före-datum på typ två veckor!! Sjukt.

2012-02-29 @ 20:03:05
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Monika

Jag visste inte att de kunde bli gröna efter att man tagit upp dem. Man lär sig något nytt varje dag!

2012-02-29 @ 21:40:23
Postat av: Hillalilla

Potatis är den mest besprutade grödan i Sverige så jag blir glad av att se att du köper ekologiskt. Själv köper jag aldrig någon för att den hinner grodda sig regält innan ekopåsen blir uppäten, så jag längtar tills affärerna säljer alla ekovaror i lösvikt.

2012-03-04 @ 16:58:06
Postat av: Älvan

Hm. Hos oss är även den ekologiska potatisen instoppad i fönsterförsedd påse. Men vi handlar förstås mest på coop. Önskar man kunde hitta en bonde i närheten som odlar potatis ekologiskt och säljer lite vid sidan av, för vi har matkällare med potatisbinge.

2012-03-04 @ 20:28:57
URL: http://aelvan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0