Tips om nylonstrumpor

Kanske det var dags för lite hushållstips igen? Det är förstås boken "Mitt bästa knep" från 1951 som står för dem. Och ett från vännen Monika och mig.

1. När jag (inte jag alltså, jag i boken) köpt nya strumpor, trär jag fram och tillbaka på tå och häl med nylontrådar som jag dragit ur kasserade strumpor. (För att förstärka)

2. Klipp små lappar av kasserade nylonstrumpor och sy fast under tå och häl på nya strumpor och dessa håller dubbelt så länge.

Alltså, det funkar garanterat och det är resurssparande och allt och en gång i tiden var det till och med motiverat - men hur är det med den stackars kvinnans tid då? Kanske vill man göra något annat än lappa och laga och hushållsarbeta på sin fritid? Idag menar jag, där valet finns. Jag kan tänkas omvärdera detta när/om det blir nylonstrumpebrist.

 


Möjligen lite ironiskt efter att jag ifrågasatt extraarbete med nylonstrumpor kommer nu ett tips som jag fått från Monika angående nylonstrumpor:

3. Tvätta upp nylonstrumpor med sköljmedel innan du använder dem första gången så är det mindre risk att de går sönder.

Och ett allmänt tips:

4. Egentligen bör man handtvätta/skölja upp sina nylonstrumpor varje dag efter att man använt dem.

Och om man vill ha näststrumpbyxor rekommenderar jag dessa: de har tygsula under foten som gör att man inte känner nätet efter en lång dag som man annars gör och de är outslitliga. Jag har ingen aning om ifall de är gjorda av kevlar, men de tål allt. Dock är materialet lite stelt så de känns mer än andra strumpor.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Modern kunde berätta om tider då nylonstrumpor var dyr bristvara. Det fanns ju t o m "uppmaskningscentraler" dit man gick och fick strumporna lagade. Så det fanns nog de som tyckte tipsen var högst relevanta!

Med tanke på den ohyggliga mängd strumpor man gjort av med i sitt liv så tycker jag vanan i den subkultur som Mellan tillhör ändå är rätt bra; medan jag kasserar vid en synlig maska så använder de strumpbyxorna tills dessa inte håller ihop ens någorlunda längre.Alltså inte direkt ett trashmode där strumporna ska vara trasiga från början, hon har inget emot hela strumpbyxor så länge de varar.

2011-08-29 @ 10:23:00
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Evis

Jag har en strumpstoppningsapparat från 40-talet. Jag förstår nyttan med det under den tiden, men är glad att jag inte behöver dem idag. Precis som jag är glad att jag inte behöver göra mitt eget potatismjöl och känner att det inte är någon katastrof att den "husmorskunskapen" försvunnit.Jag måste erkänna att det sällan går maskor på mina nylonstrumpor, men så använder jag å andra sidan inte tunna strumpor varje dag som man gjorde då.

2011-08-29 @ 10:27:25
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Olivia

Bra tips, har haft svårt att hitta bra nätstrumpor annars, det är ju hemskt när man haft den en hel dag och när man kommer hem sticker alla tår ut i fram...

Jag har kört diskmedel att skölja strumprna i, men det är klart, sköljmedel är ju lite glamorösare kanske ;)jag har tänkte att jag skulle prova de här strumporna när jag får lön. har alltid haft en liten motvilja mot nylon, tycker ibland det kliar. så rayon kanske är grejen, lite billigare än silke också...

2011-08-29 @ 10:52:35
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Postat av: Atalanta

Jättebra, tack för tipset med sköljmedel!

Ska bli!Jag är ju strumpfanatiker och älskar modestrumpor (strumpbyxor)!

2011-08-29 @ 13:26:35
Postat av: Annaa M

Evis; sannerligen! Inte fungerade den uppmaskningen särskilt bra heller. därTycker oftare det blir problem med noppror än maskor på strumpor över 40 den. Mellan har mycket problem med storlekar på strumpbyxor, det är nog en bidragande orsak till den stora åtgången. Byxdelen blir lätt för stor om benen passar.

2011-08-30 @ 00:15:59
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Olivia

Men gud så dumt, såg ju nu att jag glömde posta länken.. bah! Här är i alla fall rayonstrumporna jag har tittat på..http://www.whatkatiedid.com/product/558-L2007-CC09-Rayon-Seamed-Stockings

2011-09-01 @ 08:31:03
URL: http://vidmittskrivbord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0