Jättelila

Om du ser ovanligt många som bär lila idag, så beror det på den här manifestationen, som är ett sätt satt visa stöd för HBT-personer. Idén är från USA, där manifestationen var för en vecka sen och bakgrunden är flera uppmärksammade självmord den senaste tiden - homosexuella ungdomar som helt enkelt mobbats till döds för sin läggning. Fruktansvärt förstås. Och när man tänker på alla de som genom åren drivits till samma desperata utväg på grund av att de blir kära i personer av deras eget kön är det ju så att man kan bli tokig av ilska och sorg.

Man kan tycka att det är en verkningslös symbolhandling att klä sig i lila (som enligt vissa är den rand på regnbågsflaggan som står för "spirit"), men å andra sidan så är det ju ett sätt att få ungdomar och andra att känna sig mindre ensamma, mer accepterade - om man möts av signaler från folk i kassakön, i skolan och på jobbet som visar att de stöder HBT-personers rättigheter. Det behövs, både i USA och i Sverige.


Lila jumper från H&M, lila hårspännen, som jag tror också kommer därifrån, lila körsbärshalsband från Gina Tricot, lila overkneestrumpor från Sockdreams (Vertically inclined) och lila stövlar från Bordello.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Aha, bra att du påminde mig, ska på möte ikväll där det kan behövas lite extra lila. Har ju numera varje dag min starkt lila yllekappa från Monki, men det kan behövas förstärkning även under. De lila byxorna därifrån har jag däremot just slängt, de såldes väl för 20 spänn just för att de var så låga att de ramlade ned vid minsta rörelse.

2010-10-27 @ 12:02:04
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Evis

Det är onekligen en dålig egenskap hos byxor.

2010-10-27 @ 12:39:10
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Mode

Jättelila super )))

2010-11-03 @ 23:25:15
URL: http://svemode.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0