Miljöutmaning

Fröken Lila utmanade mig:

Tre miljövänliga(re) saker som jag gör och är stolt över:

1. Jag går eller åker kollektivt. Bilresorna blir utslaget på hela året kanske två i månaden och är i princip bara när jag åker till ställen där det faktiskt inte finns någon kollektivtrafik.
Flygresor är det också ont om, det senaste har det faktiskt blivit två om året (tur och retur), men mellan 1997 och 2003 flög jag t ex inte alls (och min första flygresa var 1992).

2. Jag är medlem i Miljöförbundet Jordens Vänner, den svenska avdelningen av världens största demokratiska miljöorganisation, som verkligen tar frågor om hållbarhet och rättvisa på allvar.

3. Köper en hyfsat stor del av maten antingen ekologiskt eller närproducerat eller både och. Och bara ekologiskt öl och rödvin numera.


Tre saker jag gör som är mindre bra för miljön och som jag inte är så stolt över:

1. Jag konsumerar mycket kläder och skor. Och tyg, men det är nog inte lika hemskt eftersom det oftast är i ull eller linne. men i vilket fall så konsumerar jag onödiga saker för att jag tycker att det är roligt och det är illa nog.

2. Jag badar badkar i princip varje dag. Det är skönt för en värkande kropp.

3. Jag är inte längre aktiv i miljörörelsen och undviker dessutom ofta att diskutera miljöfrågor med folk eftersom jag är så konflikträdd.

Tre saker som jag skulle vilja bli bättre på:

1. Handla mer ekologisk mat, som det är nu handlar vi det mesta på Willys hemma eftersom min man jobbar där och även om deras utbud har blivit mycket bättre så är det förstås saker som inte finns.

2. Bli aktiv politiskt igen. Problemet är att pga min sjukdom orkar jag inte med så mycket mer än mitt arbete och min familj.

3. Handla mindre kläder, men det är ju så roligt.

Man skulle visst utmana folk också, men jag låter folk utmana sig själva.

Kom också på en fjärde sak som jag gör som är jättebra för miljön: Jag bor i ett hyrehus i en stad: det går åt sjukt mycket mindre energi att värma upp en lägenhet än att värma upp ett enskilt hus och genom att jag bor i stan kan jag ta mig till jobb och annat utan att använda bil.


Just nu spelas: New Order: "1963" från Substance


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0