När jag var liten och söt

Såhär med fyrtioårsdagen i raskt antågande har jag börjat tänka mer tillbaka till den grå forntid när jag var barn och då också börjat scanna in lite gamla foton som jag lånat av mamma. Så här såg jag ut när jag var liten och söt:


Klänningen är i vit nylonspets över rosa och hade en matchande mössa. Min bror fick så småningom en likadan i ljusblått - och ja då: båda finns kvar i min ägo.



Här är jag lite större, i mormors trädgård i Helås. Ibland saknar jag mormors hus hemskt mycket; bara att veta att det ser helt annorlunda ut och att jag aldrig kan komma dit igen (det bor ju andra människor där nu) känns lite sorgligt. Jag undrar om de har rivit gamlahuset, som vi kallade Gustavs stuga efter morfars far som bodde där; det nya huset byggde min morfar på 40-talet. Hagen slängde vi förra året, men jag har inte använt den efter tvillingarna. Jag kan inte riktigt känna igen klänningen heller.

Här åker jag skidor på Ängsvägen i Grästorp. På själva vägen alltså. Villaområdet byggdes när jag var bebis och strax innan. Träden i bakgrunden är de som växte (växer) längs Nossan. Värt att notera är att Maja använde de vita stövlarna som jag har på mig som vinterstövlar förra året. Overallen tror jag däremot kasserades efter min syster. Skidorna står säkert kvar hemma i Norra Björke.

Kommentarer
Postat av: donnasandra

Otroligt söt!!!

2008-11-01 @ 14:28:30
URL: http://www.donnasandra.se
Postat av: Anna Kittybloggarn

Vad lik dig du är från första bilden. Det är precis de där glada kinderna och pigga ögon. Vinterbilden var väldigt charmig och vilken lyx att kunna åka skidor på vägen!

2008-11-01 @ 14:48:18
URL: http://bloggenomkittydrew.blogspot.com/
Postat av: joanna

skidor med den där typen av bindning som gjorde att skorna vred sig när man skulle svänga, men skidorna gärna fortsatte peka rakt fram.

de är ändå väldigt fina.



och mittenbilden, vilka söta ögon!

vagnen är av sådan modell jag gärna har till framtida barn, tycker de är så fina.

2008-11-01 @ 16:25:07
URL: http://vackrakladerochannat.blogspot.com/
Postat av: Anne

Vilka fina bilder.Jättesöt var du och vacker är du idag.Ha det bra.Kram

2008-11-01 @ 19:05:40
Postat av: ullrika

vicka fina foton! kul också att de två översta fotona ser ut att vara just 40 år gamla medan skidbilden skulle kunna vara dryga 20. det är väl kvalitén som gör skillnaden!



roligt att få se iaf! du är väldigt fin på alla bilderna, och klänningen på översta ser väldans obekväm ut :)

2008-11-01 @ 22:26:48
URL: http://akirllu.blogg.se/
Postat av: Evis

Ulrika: Den är i mjukt tyg och inte obekväm - jag hoppas i alla fall inte det, alla mina barn har haft den på sig också.

Jag tycker nog att den sista bilden är lika tydligt daterad: innan slutet på 70-talet med sina mer täckliknande overaller och definitivt före 80-talets pasteller. Men det kan ju vara för att jag vet precis hur alla plaggen ser ut på nära håll. Just den sorten mössor försvann i alla fall rätt snart.

2008-11-01 @ 22:38:12
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Mina barn hade faktiskt liknande mössor av mjukaste fårskinn med öronlappar och skärm fram och bak. Köpte dem i en barnklädesaffär högt upp på Kungsgatan. Mellans gråa måste vi ha sålt till second handbutik men Äldstas vita finns kvar.



Roligt med nylonspetsen. Måste varit en mellan period då detta förekom. Kusinbarnet född 1959 hade brodyrklänningar av skiraste bomullbatist i samma modell. Men lillebrodern två år yngre tillhörde ju banlontröjegenerationen. Förvånar mig inte om han fortfarande går omkring i dylika.

2008-11-02 @ 03:29:44
Postat av: ullrika

okej? den ser så där polyesterig ut. men jag kan lura mig på 40-talsstuket på fotot i övrigt.



jag håller med om att skidbilden stämmer med tiden, det är de två andra som ser mycket äldre ut :)

2008-11-03 @ 20:13:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0