Mode är ett ondskans påfund

Sofis mode har gjort en guldvärvning när de plockade in Annika Marklund - läs bara här. Det är förstås inte hela bilden av mode, och hon utelämnar frågan om överkonsumtionen och hur den tär på våra ändliga resurser, men meningen med en kort krönika är ju knappast att täcka in ett helt problemkomplex utan att belysa och ge insikter om en aspekt - och det gör hon.

Kommentarer
Postat av: Lena

jag läste den i eftermiddags idag och den är ju inte bara smart men ocksá mycket välskriven och tar upp en poäng som gärna överses i diskussionen kring mode och kvinnokroppen

2008-11-17 @ 17:56:35
URL: http://froekenlila.blogspot.com
Postat av: Veronica

Det är klart att mode har en hel del negativa aspekter, det har det alltid haft. Redan på medeltiden såg man kritiskt på modet då det uppstod. Du vet säkert vad jag pratar om när jag nämnen "Djävulens fönster" och "Djävlarnas dansbana". Då såg man modet som Djävulens påfund, nu nämner designers öppet att det bästa för miljön vore om man stoppade all produktion i världen - men att det är så klart ingenting någon vill eller kommer att göra. Eftersom världshandeln, jobbkriserna och lågkonjukturerna i värsta fall kommer att ta kål på hela vårat samhälle. Vi är ju beroende av detta, oavsett om det är ekonomiskt eller psykist.

2008-11-17 @ 18:19:32
URL: http://tint.blogg.se/
Postat av: mallis

Läste den nyss, tänkvärd och aktuell i allra högsta grad.



Men visst miljö aspekten är inte med alls. Då hade man nog kunnat skriva en hel bok.

2008-11-17 @ 19:55:54
URL: http://malliss.blogg.se/
Postat av: Tove

jag läste artikeln, den var tänkvärd.

2008-11-17 @ 23:31:10
URL: http://theedge.blogg.se/
Postat av: Noemi

Läste den också! Faktiskt bra och tänkvärd (och som du säger en krönika kan inte täcka in allt:)).



Det handlar om kvinnans självständighet och makt. Ekonomiska friheten. Vi behöver inte attrahera män för att säkra vår försörjning och vi har egna pengar vi inte behöver redogöra för. Och då lägger vi pengra på det som intresserar OSS. Männen gör så med ju! Fast mer teknikvaror och bilar...Men dte är provocerande än i dag att kvinnan har makten att prioritera sig sjölv ekonomiskt utan att fråga och utan att vara en mans statussymbol.

2008-11-18 @ 10:51:15
URL: http://bokklubbens.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Nästan lite rörande i sin övertygelse Herman L om att kvinnor klär sig för mannen.

2008-11-18 @ 15:33:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0