Halvgammal och halvtjock

Jag fick en fråga från Ullis om vad jag menar med halvgammal och halvtjock, och om jag retuscherar mina foton. På det senare kan jag svara nej rakt av, jag retuscherar aldrig mina foton, det mesta jag gjort är att ta bort en fläck av ett dammkorn på linsen samt ta bort röda ögon. Men jag väljer så klart det jag ser bäst ut på av dem jag tagit. Ibland är det jättebra, och ibland är inte ens det något vidare, och då beror det troligen på att just den klädseln inte var någon höjdare.

Halvgammal är naturligtvis en fråga om ens egen uppfattning, men jag blir fyrtio i November, så jag tycker nog att jag är i alla fall halvgammal.

Och så var det halvtjock. Jag väger just idag 73 kilo, men det varierar runt 73-74,5 kilo, och jag är 167 cm lång. Det betyder att jag har ett bMI som tydligt säger överviktig och väger en 8-9 kilo mer än jag gjorde när jag var någorlunda i form och utan en stor rund mage. Jag har ett bystmått på 108 cm, midjemått på 83-83 cm (beroende på var jag är i cykeln) och ett höftmått på 110 cm. Det betyder att jag har storlek 46-48, vilket nog av de flesta betraktas som väldigt stort. Det betyder också att jag enligt Stefan Rössner löper en förhöjd risk att dö i hjärt- och kärlsjukdomar eftersom jag har ett midjemått på över 80 cm; just det är jag dock lite skeptiskt till, för mrd en bröstkorg som mäter över 90 cm i nederkanten är det svårt att "hinna" minska det med tio cm till midjan 4 cm nedanför den, även om jag hade varit smal.

Så, jag tycker nog att jag är just halvgammal och halvtjock.

Kommentarer
Postat av: Free Fashion Pia

Isåfall är jag också halvgammal, tack gode gud :-)

Men var sitter den runda magen?

2008-03-12 @ 10:28:21
URL: http://freefashionblogg.blogspot.com/
Postat av: Evis

Gömd under kjolen.

2008-03-12 @ 10:34:18
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Tihi, jag väger ju minst 10 kilo mindre än du och är bra 3-4 cm kortare, ändå finns det ju bildbevis på att jag ser dubbelt så tjock ut. Men som Rössner säger, så hänger ju allt på midjemåttet. Jag tror faktiskt inte han menar kvinnor med sån figur som du har utan oss andra. Som har ett i förhållande till höfter och stuss oproportionerligt brett midjemått. Vi är egentligen heltjocka fast vi har ett bmi inom normalviktspannet.

Den runda tvillingmagen (seen it!) är du bra på att trolla bort nedanför kjollinningar till vida kjolar, särskilt eftersom du inte är begåvad med fläskvalk ovanför midjan!

2008-03-12 @ 16:41:25
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0