Storlek på Bravissimos behåar

Fick ett mail från h-lady igår där hon undrade hur man visste vilken storlek man skulle ha på bravissimos behåar. De skirver ju att de generellt sett inte tror på mätmetoden utan att man måste prova tills man hittar rätt. Jag provade ut storlek när jag var i London och det visade sig att det generellt sett var samma som jag brukar använda, dvs 80/36F. Min "plungebra" visade sig passa bättre i 34 FF, men de andra satt fint i 36F. Jag tror dock ändå att de har rätt i att det inte hjälper att bara mäta. Jag har en bröstkorg som vidgar sig mycket neråt, vilket gör att 1 cm nedanför där behåns nederkant sitter mäter jag 3 cm mer än jag gör där bandet sitter. Ett litet mätfel kan då ge mycket fel.
   Generellt sett tycker jag och en hel del väninnor med större byst också att "mätmetoden" ger alltför lösa band; enligt den ska man om man mäter 83 cm, som jag kanske gör beroende på hur måttbandet ligger, ha storlek 85, men på både mig och andra med samma mått innebär det att den ofelbart glider upp i ryggen. När man provar en behå första gången ska den sitta tajt på yttersta haken, den sträcker sig med användning - lösare band kan nog funka om man har mindre byst, men med stor byst behöver det sitta stadigt för att ge stöd och för att undvika att tyngden hänger i axelbanden.
   Om man har behåar som sitter tajt och bra kan man förmoligen använda samma storlek på sina Bravissimobehåar, för de skiljer sig egentligen inte i storlek från andra märken. Problemet kan vara att hitta behåar att prova ut storleken på i en vanlig butik, eftersom de oftast inte har tillräckligt stora kupor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0