Gästbloggare! Om ostil...

Här kommer nu utan att Evis har en aning om det ett gästinlägg!

Känner att detta passar bäst i den här bloggen.

För något år sedan hade ju Evis en liten tävling om vilket som var värst; ugs eller crocs. Jag har för mig att crocsen vann knappt.

Efter att ha gjort ett tillfälligt besök på den engelska landsorten så skulle jag nästan vilja lägg till en tredje tävlande; flip flop.

Det som på den spanska badorten kändes ganska självklart, att alla, alltså inte alls bara turister, tassade omkring i kändes i den engelska provinssmåstaden långt från badstranden riktigt osnyggt. Feta engelska småbarnsmammor, ja de är feta, det finns statistik på att de är fetast i Europa, ömsom hasande, ömsom klapprande fram i sina strandskor. Med läskedrycksflaskan stickande upp i fotändan på barnvagnen och ciggen i handen. Kläderna, nej de vill jag inte ens tala om. Men det vällde mycket vitt fläsk runt och mellan dem! Ett besök där Evis, och andra som i sommar söker en trashigare stil, det botar all lust att se det minsta trashig ut.

De något yngre, något mindre feta, stoppade ned sina utsvängda Primarkjeans i skevgångna ugs även varma sommardagar och hade ingen barnvagn till läsken och ciggen. Det var nog fulast, stillösast. Feta ben blir lätt kobenta. Och med utsvängda jeans nedstoppade i ugs ännu värre.

På något sätt kändes crocsen som det nästan mest uthärdliga ändå. Fast jag vet inte.  Pest, kolera eller tvinsot. Svårt att välja. Men lite spännande är det med utflykter i den totala stillösheten!


Annaa/

Kommentarer
Postat av: Evis

Jag har aldrig riktigt förstått varför man ska ha badskor, som man har för att inte skära sig på vassa stenar i vattnet, på sig på stan. Och det måste vara rena döden för fötterna.

2008-07-21 @ 19:10:31
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Evis; ja du kan ju tänka dig att släpa omkring på kanske 100 kilo på ett par tunna gummibottnar! Inte i sand utan på stadsgator.

2008-07-21 @ 20:19:34
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Evis

Skulle väl tillägga att jag hade tänkt mig lite rockigt trashig, inte vanlig brittisk småbarnsmammetrashig.

2008-07-22 @ 07:44:12
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Märks att det är sommarstiltje. Väntade mig massor med kommentarer till flip flopens försvar som den ultimata jättesöta bekväma sommarfotbeklädnaden. Men hasandet och klapprandet av flip flop-fötter har kanske avtagit i Sverige de senaste somrarna?

2008-07-22 @ 10:52:08
Postat av: Monika

Men är flipflops badskor? Jag trodde inte att de var tänkta att ha i vattnet, hur sitter de kvar på foten då? När jag var liten (80-talet) var badskor snörskor i vitt gummi. Och de var naturligtvis alldeles för fula för att ha på sig någon annanstans än i vattnet.

2008-07-22 @ 16:04:38
Postat av: Annaa M

Monika; nä, inte badskor i den där bemärkelsen som när jag var liten också var vita men inte hade snören men som slöt om foten ändå, utan väl snarare sådana som man ska hasa ned till strandkanten med i den heta sanden eller de kullriga stenarna och lätt slänga av sig. Strandskor, typ.

2008-07-22 @ 18:17:16
Postat av: Evis

Jo, någon äldre tjej hade ett par minns jag när vi var vid kusten - inte för att simma i utan för att inte få fötterna sönderskurna av musselskal.

2008-07-22 @ 18:19:43
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Evis; jo det är ju ofta ett elände att ta sig ut framförallt den där första biten där skalen samlas! Men sen ramlar dom nog av vid första simtaget.

2008-07-22 @ 19:29:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0