Skrämmande tantigt

Jag inser att det förmodligen är tufft att vara gift med en nästan dubbelt så gammal man som dessutom är scientolog men är lösningen verkligen att försöka se äldre ut än honom?
Först skaffade Katie Holmes den bisarra hjälmpagen av en sort som knappt ses ens på damer över femtio nu och nu kompletterar hon med matchande tantig klädsel:

image480

Kjolen, är förvisso modern, men med vit tajt polo, röda spetsiga pumps, pärlhalsband och solglasögon blir det faktiskt väldigt tantigt.
Hon har i alla fall inte fönat och sprejat håret till en hjälm här, men ur tantighetssynpunkt är nog kanske detta värre. Alltså, det här är en helt okej look, om än lite tråkig, för någon över fyrtiofem, men för en kvinna som fyller 30 i år??

ETA: Ska väl tillägga att det inte är den här snygga varianten med sidbena jag inte gillar, den är jättesnygg, utan när hon har mittbena och har fönat upp den så den ser ut som en moppehjälm à la Anna Wintour.


Just nu spelas: The Church: "Day 5"


Kommentarer
Postat av: Maritha

Hon ser ut som någon som jobbar på bank.

P.S.Tack för att du påpekade tantfaktorn i hennes page, igår fick jag ett kraftigt behov av att klippa av mitt rumplånga hår och eftersom jag har samma hårfärg som Katie så tyckte jag att hennes frisyr inte verkade så dum. Tack tack.

2008-01-09 @ 13:55:28
Postat av: Evis

Maritha: Om du vill ha en så ser du säkert inte tantig ut på samma sätt; det är ju hur man klär sig i övrigt som gör det. Och möjligen om man gör den till en hjälm ;)
Jag vill förresten också ha rumplångt hår, men det får jag aldrig - fel gener och för lång rygg.

2008-01-09 @ 13:57:21
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Sara

Jag tycker det är snyggt. Jag går gärna klädd så. Är jag tantig nu också, jag som inte ens fyllt 40? Ynk!

2008-01-09 @ 14:27:51
Postat av: Evis

Ja om du lyckas kombinera vit polo med röda spetsiga pumps, utåtfönad page eller hjälmpage, pärlhalsband och solglasögon som döljer halva ansiktet tycker jag nog det. Var för sig är det en sak; men ihop blir det för mycket tycker jag.
Jag tycker nog egentligen att tunna polotröjor är lite tantigt generellt, men det är det kanske bara jag som tycker.

2008-01-09 @ 14:34:09
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Sara

Jag tycker nog det är tantigare med fru-kappa och basker, jag.

2008-01-09 @ 14:55:10
Postat av: Maritha

Mina kappor och mina baskarar kommer ni få bända lös ur mina kalla döda händer oavsett om de är tantiga eller inte. Inte ens min sambos klagande kan få mig att sluta med basker.

2008-01-09 @ 15:27:02
Postat av: Evis

Maritha: Det är samma här, Men jag tror att vi talar förbi varandra i fråna om tantighet. Kappor och baskrar är förvisso typisk tantklädsel: tanter över 70 vill säga; en stil som hör hemma i 30- och 40-talet och som man håller fast vid. Om man är yngre är det ju snarare vintage-stil.
Katie Holmes stil är mera samtida tantig och ses framför allt på damer i övre medelåldern idag, i vissa social grupper förstås. Jag sa heller inte att det var fult, men att det var tantigt för en snart
trettioåring.

2008-01-09 @ 15:45:34
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Funderar. Jag tycker ju hon är så jäkla söt, Katie. Älskade henne i den där lågbudgetfilmen som väl ingen såg, där hon verkligen spelade ung. Pieces of April, det årets bästa filmmusik av Stephin Merritt.
Utvikning...

Jo, vad jag skulle säga är att om man byter ut polotröjan mot en strikt vit blus så är det ju precis så här många även ännu yngre tjejer ser ut just nu. Kanske lite högre midja, kanske skärp, kanske med en kofta till, men annars... väldigt likt. Ser de tantiga ut? Njaä, i en del fall, men framförallt lite ansträngt strikta och framförallt över lag förskräckligt trista och likformiga. Och ovanpå har de ju i alla fall här i stan påfallande ofta - en riktig tantkappa! Deras morsor ser likadana ut bortsett från polotröjan som de behåller. Klassmärket lyser i pannan, även om det ibland bara markerar en strävan. Och väldigt många tycker naturligtvis att det är jättesnyggt, det vet vi ju, att det många har, det är snyggt!

Den tunna polotröjan är ett plagg som jag inte begriper. Varken som klassmarkör eller modeplagg. Värst är den tunna slinkiga varianten, gärna i något blekbeige syntetmaterial...

Själv blir jag väldigt lätt tant i kappor. Min kappålder tog slut innan jag var 25. Så tror jag det är för många av oss.

2008-01-09 @ 17:22:59
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Telefonissan

Tror att Katie försöker se "classy" och chic ut i vitt och svart (servitrisvarning!) och har dessutom försökt matcha skor och väska fast det hela blev lite fel. Inte lätt. Kanske var det en dag när hon inte ville sticka ut?

Polotröjan var inte direkt välsittande... men är faktiskt ett fan av polotröjor själv. Skulle faktiskt inte ha något emot om den s.k. silkepolon från 70-talet kom tillbaks. Alltså sådan man hade under sin mönstrade busarong.

2008-01-09 @ 18:10:28
Postat av: Annaa M

Telefonissan; men har den verkligen försvunnit, silkepolon? I höstens svenska design så hade flera av de unga med en tunn polotröja. Vi såg rader av dem på reastängerna nu. Dotter yngre hävdar bestämt att hennes klasskamrater på designgymnasiet påfallande ofta har tunna polotröjor. Till sina pennkjolar.

2008-01-09 @ 18:19:32
Postat av: Telefonissan

Kanske har dålig koll... Shoppingen har varit lite lidande och omgivningen bryr sig inte om stil.

Det jag menar är tajt nylonpolo med rätt hög krage. Inte tunnt o "slinkigt" material med krage som korvar sig -eller lägger sig som en valk som på Katies tröja.

2008-01-09 @ 18:28:39
Postat av: Telefonissan

Typ en sådan här fast i lite glittrigare, aningen tjockare mer baddräktsaktigt tyg.

http://www.ellos.se/misc/ProductZoom.aspx?ImageSource=35-4366_F.jpg

Fast denna kostar bara 49:- så det kanske är något att testa _under_ annat t ex figursydd kavaj.

2008-01-09 @ 20:23:58
Postat av: ingela

I gårdagens Metro var det en stor mode-artikel om att just den tunna polon är högsta mode i vår :)
Jag kommer inte att köpa någon....

2008-01-10 @ 09:34:13
URL: http://ingelasmobil.blogg.se
Postat av: sara

äntligen nån som tycker lika mig. hon ser ut som en liten tant nu för tiden. Synd på en sån snygg och UNG tjej.

2008-01-10 @ 10:29:45
URL: http://fannymaries.blogg.se
Postat av: Maritha

På den här bilden framgår det med all önskad tydlighet vad som menas med en hjälmfrisyr, OM jag nu klipper av mig håret så är det inte en sådan vi ska ha http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00513/katie440_513542w.jpg

2008-01-11 @ 13:56:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0