Äkta 40-tal

"Klonk" sa det i brevlådan och på hallmattan låg ett brev från en bekant i USA, med det här i:

image507

Ett äkta symönster från 40-talet. Och, vilket är extremt ovanligt, i min storlek! Jag har inte tid att sy något från det nu (för mycket föreläsningar att förbereda och hålla)  och jag kommer nog i alla fall att känna mer för klänningar när det blivit lite mera vår, men visst är det fint?


Just nu spelas: New Order: "Shell chock"


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Det där är snyggt! Liknar väldigt mycket en brun och vitprickig klänning jag sydde på 70-talet. Förutom att den var helt slät i livet med många inprovningar och hade en utbyggd holkärm.

2008-01-14 @ 13:34:57
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Evis

Jo, det var ju väldigt mycket 40-tal på 70-talet också, inte bara 30-tal - ibland kan man bara se skillnad på mönstren på hur figurerna är tecknade.

2008-01-14 @ 13:56:51
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Inga M

Jag brukar inte läsa den här unga juristdamens blogg, vad hon nu heter, det har jag förstås glömt bort i senila dimmor, men hon hade alltså tagit en serie bilder på sig själv i 40-talsstuk och beklagade att hon inte fick leva i ett årtionde när det var stil på¨kläderna och frisyrerna osv. Hon kanske har en point där även om det är motbjudande att erkänna. Bilderna var väldigt snygga i alla fall. Såna här mönster såg jag några av häromdagen förresten på vår lilla secondhandbutik här i Årjäng.

2008-01-15 @ 22:03:22
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0