When will they ever learn?

Where have all the flowers gone?...Where have all the soldiers gone?
Vi tittade just på Hair medans jag satt och sydde och Blåva Anna satt och stickade. Och jag tänkte när jag såg slutscenen, med "Let the sunshine in", att när de gjorde den trodde de nog verkligen att det inte skulle bli några mer sådana krig som Vietnamkriget - att USA inte skulle föra krig i tredje världen igen. Och nu står vi där, och precis som då skickar vita, rika män ut fattiga svarta män, och för den delen vita ut för att slåss: för att döda och dö. Den här gången finns det inte ens ideologiska skäl, hur korkad än dominoteorin var, utan det är i första hand ett kolonialkrig om resurser.

image807


Det gör mig riktigt sorgsen. Jag är en blöthjärtad pacifist, som de kallar oss: jag tycker det är fel att döda människor. Punkt. Oavsett vem det är som gör det, även om det natuirligtvis är lättare för mig att identifiera mig med amerikaner, vars kultur är mer lik vår, än med t ex folk från Burma.

Kommentarer
Postat av: Linda

Varför skulle det vara mest svarta som är i Irak o.s.v?

2008-04-04 @ 22:36:04
Postat av: Evis

De har som grupp mindre ekonomiska resurser och är därför mer benägna att ta värvning. Det är en klassfråga, men i USA är klass också väldigt beroende av "ras".

2008-04-04 @ 22:40:04
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Har väl berättat om när Magnus och jag flög från Shannon som är bytesflygplats för amerikanska soldater på väg till Irak? Så nära krig har jag aldrig varit. Unga amerikaner, faktiskt bara mindre än hälften av dem svarta, i nya ökenkamouflageuniformer med packvecken kvar, nya bleka ökenkängor utan ett enda blodstänk. Det makabra var tystnaden. De stod i klungor runt baren, tummade på sina coke eller buds, nästan knäpptysta. Ett par hundra, minst. Det var riktigt jäkla läskigt.

2008-04-05 @ 03:50:55
Postat av: Evis

Läskigt värre. Och ett sådant slöseri.
Jag har internetbekanta vars män är i Irak och jag undrar hur det kommer att vara när de kommer hem. Om vi antar, för att vara snälla, att just deras män vare sig har torterat folk eller våldtagit kvinnor och barn, så talar alla uppgifter om kriget i i Irak för att de har dödat civila män, kvinnor och barn. Hur tar du emot någon som gjort det? Kan man omfamna en mördare? Kan man leva med honom?

2008-04-05 @ 08:26:15
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Linda

Vita är dock majoriteten.

2008-04-06 @ 01:13:17
Postat av: ullrika

för en gångs skull håller jag med dig helt och fullt Eva. jag är brutal-pacifist och anser att alla konflikter ska kunna lösas på diplomatisk väg.

jag kan inte förstå hur det finns frivilliga soldater. i USA t ex är det "tradition" att skicka familjemedlemmar i krig.

makalöst otroligt. för att inte säga slösaktigt, för att använda ditt eget ord.

usch. blir skitarg nu när jag tänker på det.

2008-04-06 @ 22:17:38
URL: http://akirllu.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0