Kashmir

Det har väl inte undgått någon att kashmir är ett av de stora inne-materialen. (Och ja det är så det stavas på svenska, fast det väl alla som läser den här bloggen). Det är kashmirsjalar hit och kashmirkoftor dit och i kvällspressen fanns för ett halvår sen eller så ett larmreportage om att många av dem är fusk och inte alls består av bara kashmir. Rådet de gav för att man inte skulle bli lurad var förresten att titta på det angivna innehållet på tvättlappen. Åh fan! Det hade jag aldrig kommit på själv.
I alla fall kan jag meddela två saker: Det första är att kashmir är inte alls det mjukaste man kan ha - det är faktsikt gethår, mjukt gethår men ändå gethår. Vill man ha mjukt skulle jag föreslå angora, som i och för sig också är get (eller kanin) om det inte vore för att jag såg alldeles för många angorakoftor i pastell på 80-talet. Eller lammull, om man inte vill se ut som ett ludd.
Det andra är att är att man kan vara allergisk mot kashmir; det är jag. Jag sydde en gång en klänning i ett ylletyg med inblandning av kashmir och jag var tvungen att ta allergimedicin innan jag skulle ha den på mig. Som ni säkert kan lista ut bar jag den inte så ofta. Lustigt nog får jag inga problem av min kashmirsjal som jag köpte på PACS rea, kanske är gethåren längre i den.

Och en tredje grej som bonus: Nej, akryl känns inte som kashmir, oavsett vad det står i annonsen.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Minns en gång jag råkade dansa tryckare med en man i gul kashmirtröja. Han var svettig och det gjorde hela tröjan alldeles klibbig att ta i, bläh bläh bläh, det blev en väldigt kort tryckare!

2007-11-25 @ 16:47:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0