Bekväma skor

Jag har, som den uppmärksamme läsaren kanske redan har observerat, reumatism och bland annat problem med mina fötter. Skor är därför ett särskilt kapitel när det gäller min klädsel. Å ena sidan älskar jag höga klackar och när fötterna är någorlunda okej och jag inte ska ut på några längre utflykter så kan jag också gå i dem, utan att vingla eller ?knäa?. Å andra sidan behöver jag om jag ska gå längre sträckor, eller när mina fötter är sämre, använda skor med specialgjutna ilägg. Som tur är behöver det inte innebära fula, tantiga skor, även om man förstås kan hitta sådana också. Skor för ilägg kan numera vara både moderiktiga, färgglada och snygga. Dessutom kan de förstås bäras även om man inte har ilägg, då de har bekväma innersulor, vanligen i naturmaterial. Två favoritmärken är Remonte, som är en del av Rieker, och Think! (Avancerad hemsida med flash-animationer; lite irriterande, men många snygga skor.)
image16
Remonte är mer klassiska i modellerna och man kan hitta en hel del tantigt i deras kollektion, medan Think gör skor som verkligen sticker ut men som ändå har klass. Dessutom syr de sina skor Österrike och vill man undvika att köpa saker som tillverkats för svältlöner är ju ett sätt att välja saker som tillverkats i Västeuropa. Var Rieker syr sina framgår inte av deras hemsida.

Båda finns ofta i de butiker som finns i anslutning till sjukhusens rehab-kliniker eller ortopedtekniska avdelningar och på affärer som specialiserat sig på bekväma skor, men Think hittar du även i en hel del vanlig skoaffärer, bl a i Gävle, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Linköping, Lund, Malmö, Piteå, Sollentuna, Sundbyberg, Stockholm, Tranås, Täby och Uppsala, man kan hitta dresserna på hemsidan. Motsvarande upplysningar för Remonte/Rieker är tyvärr omöjliga att få via deras hemsida, som kan vara den sämsta jag sett, men de finns bland annat på Bekväma Skor i Göteborg.

Innan jag låter alltför präktig vill jag dock påpeka att jag också har drösvis med skor i syntetmaterial från DinSko och Skopunkten. För skor som är väldigt trendiga, eller som jag av bekvämlighetsskäl inte kommer att slita så mycket på tycker jag faktiskt att de är oslagbara.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Sara

Fin sida du har! Min granne som har problem med en fot tipsade mig om www.tyraochsally.se Jag hade problem med att hitta precis rätt storlek när jag skulle till London. Så, hos Tyra och Sally så finns under "guider" möjlighet att få sin storlek uträknad, där även vidden tas med!

2010-06-26 @ 09:22:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0