Linjer som breddar

Som både Annaa och jag varit inne på tidigare, när det gäller kjollängd så drar en horisontell linje, som ett plaggs fåll,  blicken till sig. Därför är det nästan alltid en dålig idé att ha en kjol som slutar mitt på vaden då det ger intrycket att dina ben är precis sådär breda hela vägen. Lite ovanför eller nedanför visar att benen smalnar av och är kurviga.

Om man som jag och Annaa är välförsedda upptill ska man av samma skäl undvika att ha t-shirts och blusar som slutar precis i höjd med bröstets bredaste parti; man ser ännu större ut där då. Själv är jag mest för att ha en något längre ärm då, men det är en smaksak, man kan förstås också ha en liten holkärm eller ett linne; bara man som sagt undviker ärmar som slutar precis i höjd med bysten.

Samma princip gäller för höfterna, om de är den bredaste delen på kroppen: tröjor, skjortor och linnen bör sluta antingen ovanför eller nedanför den bredaste punkten; mitt på blir det som ett streck som verkligen poängterar bredden. Detsamma gäller förstås om man har en bred midja i förhållande till resten, vilket i såna fall gör att mitt tips om att ha kjol med midjan i midjan för att får korta ben att se längre ut kanske inte är så bra; ibland får man välja vilka skavanker man vill dölja.

/Eva

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0