Kläder för hur stora?

Kan ilband inte låta bli att klicka på reklamen som dyker upp på sidan. Inatt hamnade jag hos några olika utländska märken eller sajter. En av dem var Ulla Popken som specialiserat sig på kläder över storlek 42 och ända upp till 60. Sidan är på svenska och påstår att butiker alltid finns "nära dig". Vilket förstås är en överdrift om man inte råkar bo i Tyskland. Men man säljer alltså även online. Utbudet är blandat. Sorgliga tantklänningar, kan inte låta bli att visa de värsta:


   

Men riktigt hyfsade jackor och kavajer:

     Dessa finns ända upp till storlek 60.

Men mest anmärkningsvärt är modellerna som visar kläderna. Kan inte tänka mig att någon drar större storlek än 44, flera har på sig för stora kläder. Av de lite större modellerna är alla av samma fason, rätt storväxta men med platt mage och inte anmärkningsvärt stor byst, däremot tjocka lår. Som tjejerna på baddräktsbilden. Så det nästan alltid ut även i modereportage med större modeller. Men inte fan ser kvinnorna som beställer Ulla Popkens kläder i storlek 58 ut så där! Fast man säljer till just tjocka kvinnor så är det uppenbarligen tabubelagt att visa bilder på normal övervikt.

  Annaa/


Kommentarer
Postat av: Ellie

Va konstigt, tror de att större kvinnor inte har någon sem helst känsla för mode, form och färg? Klänningarna är ju gräsliga, som stora potatissäckar, helt formlösa. Större kvinnor behöver ju, tvärt om, välsydda kläder med mycket bra struktur och passform.

2007-12-06 @ 13:24:48
URL: http://citycatwalk.blogg.se
Postat av: Telefonissan

Tack. Bra med en tysk valkyria-länk. Har ett par högresta väninnor som garanterat blir glada över denna. Har förresten intrycket att den här kroppsmodellen är ganska vanlig bland matronor i Tyskland, om ni ursäktar generaliseringen.
Men jisses, man behöver väl inte bära tantkläder för det...

Reklamen på er sida har blivit riktigt bra förresten. Hittade detta: http://www.hepcat.se/index.php?cPath=2_134
Inget tantmode direkt!

2007-12-06 @ 13:37:46
Postat av: KAJSA!

Klänningarna uppe till höger var hemska :)

2007-12-06 @ 16:17:39
URL: http://spiceupyourlife.blogg.se/
Postat av: Maritha

Ha ha, klänningar med fartränder :)

2007-12-06 @ 18:44:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0