Julfestsvåndor

Annaas post inspirerade mig till att skriva en om jobbets julfest. Jag har nämnt den då och då och förmodligen fått den att låta som en riktigt glamorös tillställning; eftersom jag seriöst funderar så mycket på vad jag ska ha på mig.

Det är den inte alls, den hålls på kvällen efter jobbet, de flesta männen byter inte om alls och det är verkligen en "casual" tillställning: Vi sitter och äter julmat och dricker öl och pratar om historia, politik, fotboll, pilsnerfilmer och annat sånt man talar om när man är på fest.

Men det är den enda regelbundet återkommande fest jag går på (det är förstås disputationsfester ibland, men de kommer inte med samma regelbundenhet) och jag gillar att klä upp mig. Klä upp sig kan betyda lite av varje i min värld: det kan vara full gala (fast det är sällan några tillfällen till det, mutter), eller folkdräkt eller bara att jag bestämmer mig för ett tema. Och för julfesten är det självpåtagna temat amerikansk, tacky jul; en sån julklänning som Anna hittade hade varit perfekt. I storlek 44 då, inte två år :)

Det behöver inte var just amerikanskt, men en överdos av rött, glitter och bjällror är bra. Och jag har en del att leva upp till - för två år sedan hade jag det här:

image292

Notera att bilden är tagen efter själva festen och ett par timmars vildsint dansande.


Den är sydd i röd smalspårig manchester med guldtryck. I fjol hade jag en grön rätt vanlig klänning, men å andra sidan de här, som bjällrade så fort jag rörde mig:


image293

Men i år vet jag inte riktigt; jag hade en massa sömnadsidéer, men kunde inte riktigt bestämma mig för något och nu är det mindre än en vecka kvar till julfesten. Jag ska ha de glittriga strumporna och skorna i alla fall, så får vi se. Eftersom strumporna är så fina bör det väl vara något ganska kort och eftersom det är trångt i pentryt kan jag inte ha tyllunderkjolen i alla fall.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Charming man.

Godmorgon!

2007-12-11 @ 07:43:32
URL: http://failures.blogg.se
Postat av: Materialisten

Hittade till din blogg idag och läser, läser, läser och skrattar högt! Så fantastiskt underhållande du skriver! Mera!

2007-12-11 @ 07:46:51
Postat av: Fridah

fiiint:) ha en fin dag iallafall! :)

2007-12-11 @ 07:52:29
URL: http://FridahCharlotta.blogg.se
Postat av: Evis

Tack alla!

2007-12-11 @ 08:12:07
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Evis; hur många tänker ni vara i pentryt på en gång? Tyllkjol är ju ett utmärkt sätt att slippa om det är väldigt trångt.

Materialisten; hm, hur ska man nu ta detta? Som en fin vink om att mina inlägg är rätt trista? Jag tar all kritik på allvar och har ständigt min medverkan i bloggen under beaktande. Men kul att du gillar det Evis skriver!

2007-12-11 @ 14:11:21
URL: http://www.omstil.blogg.se
Postat av: Evis

Jag tror att materialisten inte har sett att vi är två, du skriver ju mycket roligare än jag.

2007-12-11 @ 14:17:57
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Materialisten

Nej, jag hade inte missat att ni är två som skriver, inser att användningen av "din" och "du" vilseleder lite grann ;-).
Älskar bara att läsa vardagsroliga och lite bitska bloggar, och ni är nästan lika roliga som bloggen "Om jag var din hemmafru" som varmt rekommenderas för många skratt.

2007-12-12 @ 15:37:47
URL: http://materialisten.blogg.se
Postat av: Evis

Tack, tack.

2007-12-12 @ 16:45:22
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0