Ingen lyteskomik

Jag var och köpte det grå skärpet jag ska ha till den rutiga klänningen när jag sytt den (fick gjort ett nytt livmönster igår) på Gina Tricot idag efter jobbet. Jag passade också på att prova en hängsleklänning och en kjol jag sett på hemsidan och som verkade lovande. Jag hade kameran med mig, men eftersom det inte ska bli någon lyteskomik här blir det inga provrumsfoton, utan ni får hålla till godo med affärens egna bilder:
image200image201
Bilder uppenbarligen från Gina Tricots hemsida

Jag ser nu, när jag tittar på bilden från hemsidan, att det jag trodde var midjesömmen ska sitta en bra bit nedanför midjan. Det går inte alls om man har mer än 10 cm skillnad mellan midja och höft. Jag satte sömmen i midjan och då nådde midjeparitet ända upp till bröstet, trots att jag har en mycket lång överkropp. Det kanske kan bli en klänning för någon med kort överkropp? Fast då måste förstås deras smalaste mått vara över bröstet, och det är ju inte så vanligt.

Hängsleklännngen var söt, men både för trång och för kort. Jag fick på mig den, men eftersom jag har bröst och desa tar plats satt förstås inte midjesömmen sådär vid nedre revbenet, som på dockan, utan i nedre delen av brösten. Detta drog i sin tur upp klänningen så att den knappt täckte rumpan, en sk. "musikanten" som min moster lärde mig i min barndom att det skämtsamt kallades.

Så det blev ett bälte och en klänning och en huvtröja till de två äldre döttrarna istället. Dessa kostade 149 kronor styck, och det tycker jag var ett bra pris.

/Eva

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0